Boekentip: De hulp – Freida McFadden

De hulp Freida McFadden

Begin juni ging ik naar Boekhandel Broekhuis in Deventer om Bertina Mulder te interviewen over haar nieuwste boek ‘De IJsselbrief’. Ik sprak met boekverkoper Eric Bol en van hem kreeg ik de thriller De hulp van Freida McFadden. De favoriet van Eric van dit jaar tot nu toe! Ik snap na het lezen waarom hij favoriet is. Ik vertel je graag meer!

Het verhaal van De hulp

‘Welkom bij de familie,’ zegt Nina Winchester terwijl ik haar elegante, verzorgde hand schud. Ik glimlach beleefd en kijk de marmeren gang rond. Hier werken is mijn laatste kans om opnieuw te beginnen. Maar ik zal snel ontdekken dat de geheimen van de Winchesters veel gevaarlijker zijn dan de mijne… Elke dag maak ik het prachtige huis van de Winchesters van top tot teen schoon. Ik haal hun dochter op van school. En ik kook een heerlijke maaltijd voor het hele gezin voordat ik alleen ga eten in mijn kleine kamer op de bovenste verdieping. Ik probeer te negeren hoe Nina er een zooitje van maakt, alleen maar om te zien hoe ik het opruim. Hoe ze vreemde leugens vertelt over haar eigen dochter. En hoe haar man Andrew elke dag meer gebroken lijkt. Maar als ik in Andrews knappe bruine ogen kijk, zo vol pijn, is het moeilijk voor te stellen hoe het zou zijn om Nina’s leven te leiden. De inloopkast, de luxe auto, de perfecte echtgenoot. Ik pas een van Nina’s smetteloze witte jurken maar één keer. Gewoon om te zien hoe het is. Maar ze komt er al snel achter… en tegen de tijd dat ik besef dat mijn slaapkamerdeur op zolder alleen van buitenaf op slot kan, is het veel te laat. Maar ik stel mezelf gerust: de Winchesters weten niet wie ik werkelijk ben. Ze weten niet waartoe ik in staat ben…

Mijn mening in het kort

‘De hulp’ is een beklijvende thriller met een meesterlijk plot. Ik moet bekennen dat ik een nacht niet goed geslapen heb, omdat het verhaal iets te veel indruk op me had gemaakt. Het zit enorm goed in elkaar en dat einde… Ergens deed het verhaal me ook denken aan een andere thriller, maar ik ga niet noemen welke, want dan geef ik een spoiler weg. Ik snap waarom Eric Bol dit boek tipte!

Gelukkig komt op 20 september 2023 deel 2 (‘Wat de hulp weet’) uit! Bij Bookchoice kun je hem trouwens eerder lezen (geen spon, alleen mijn enthousiasme).

Benieuwd naar dit boek (of het tweede deel)? Koop dit boek of het tweede deel dan via Bol.comBookspot of Bruna of steun de lokale boekhandel!

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen op Veronique’s Boekenhoekje? Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.


Liefs,

Veronique

*Dit boek is geen recensie-exemplaar. Het is puur mijn enthousiasme. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van De hulp

Auteur: Freida McFadden
Uitgeverij: Uitgeverij VBKLab
Vertaling: Marie-Louise van Dongen
ISBN e-book: 9789032520267 
ISBN paperback: 9789032520335 
Ook via Kobo Plus!

Op zoek naar een proeflezer voor je verhaal? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge