Recensie: Atalanta – Jennifer Saint


Op Het Indie Uitgevers-festival sprak ik met Uitgeverij Orlando. Daar zag ik het boek Atalanta van Jennifer Saint. Wat heeft dit boek een mooie cover! In mijn recensie vertel ik je nog meer. Lees je mee?

Het verhaal van Atalanta

Wanneer er in plaats van de beoogde mannelijke troonopvolger van Arcadia een meisje wordt geboren, beveelt de koning dat zij moet worden achtergelaten op een berghelling om te sterven. De zuigeling wordt gevonden door een passerende moederbeer en groeit samen met de welpen op onder het beschermende oog van de godin Artemis.

Atalanta zweert dat ze haar waarde zal bewijzen naast de beroemde helden van Griekenland en verlaat het bos om zich bij de groep Argonauten van Jason aan te sluiten. Maar kan ze haar eigen plaats in de legendes innemen in een wereld die voor mannen is gemaakt?

Mijn mening

‘Atalanta’ heeft een prachtige cover. Het is heel mooi vormgegeven. Ik ben gek op de details en de mooie oranje kleur. De rug van de paperback staat ook nog eens mooi in je boekenkast!

Jennifer Saint heeft een fijne stijl. Ergens deed het verhaal me denken aan een sprookje. Het heeft zo’n magische sfeer. De omgeving, de karakters van de personages en het hele verhaal zijn zo goed neergezet!

Het verhaal bevat veel personages, maar het blijft heel overzichtelijk. Atalanta is een mooi personage. Ze is gedetailleerd en verrassend.

Naast het interessante plot bevat het ook diepere boodschappen. Het speelt zich af in een andere tijd en wereld, maar het past zo goed in de huidige tijd. Het heeft ook spannende passages en soms deed het me een beetje aan een mooie avonturenroman denken. Ik heb genoten van de reis met Atalanta. Jennifer Saint brengt op zo’n mooie manier emoties over. Het is meedogenloos en soms heel verdrietig. Ik vond het einde waanzinnig mooi.

Ik heb enorm genoten van dit mooie boek! Een goede kennismaking met Jennifer Saint.

Atalanta is waanzinnig mooi!

Benieuwd naar dit boek? Bestel dit boek bij o.a. Bol of Bruna of steun de lokale boekhandel!

Liefs,

Veronique

Bedankt Uitgeverij Orlando voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Koop je via mijn link een artikel (iets anders dan boeken mag ook) dan krijg ik een commissie! Jij merkt er niks van, maar je steunt wel Veronique’s Boekenhoekje. Meer informatie is hier te vinden.

Op zoek naar een proeflezer en/of meelezer voor je manuscript? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

Gegevens van Atalanta

Auteur: Jennifer Saint
ISBN paperback: 9789083293806 
ISBN e-book: 9789083293813  (En op Kobo Plus!)

Over De Gezellige Boekenweek

Van 29 oktober tot en met 5 november is De Gezellige Boekenweek op Veronique’s Boekenhoekje. Wat kun je verwachten? Recensies over hartverwarmende boeken, veel winacties met hele toffe (en soms ook knusse) prijzen en vooral veel gezelligheid!

Wil je op de hoogte blijven van alle artikelen van De Gezellige Boekenweek (en de artikelen erna)? Abonneer je dan hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge