Recensie: Best of YA XS – Vedder – Buddy Tegenbosch

Een tijdje geleden deelde ik al ‘De laatste uren van Josephine Donkers’ van Daniëlle Bakhuis. Dit was een boek uit de Best of YA XS-serie. Vandaag heb ik een tweede boek uit deze serie. Ik mocht namelijk Mijn nacht met Vedder van Buddy Tegenbosch lezen. Ik vertel je er snel meer over in mijn recensie. Lees je mee?

Het verhaal van Mijn nacht met Vedder

Hier gaat ‘Mijn nacht met Vedder’ over:

‘Ik wil ervoor zorgen dat ik niet vergeten word.’ Eigenlijk bedoelt Noor hiermee niet zichzelf, maar haar vader. Hij is plotseling overleden en hoewel Noor hem ontzettend mist, merkt ze tot haar schrik dat ze soms een paar uur niet aan hem heeft gedacht. De angst om haar vader te vergeten wordt steeds groter. Dan klopt Vedder op haar slaapkamerraam. Hij neemt haar een nacht mee op zijn Harley en zorgt ervoor dat ze het verlies van haar vader letterlijk een plek kan geven. Mijn nacht met Vedder is het verhaal van twee jongeren die elkaar weten te vinden tijdens een nacht die ze nooit zullen vergeten.

Mijn mening

De voorkant van ‘Mijn nacht met Vedder’ is er eentje die je tegemoet knalt. De kleur is opvallend en grafisch vind ik hem gaaf. De helm met daaronder de titel is origineel en je kunt jezelf nog een beeld vormen van Vedder. De flaptekst vind ik indrukwekkend. Het geeft je direct iets om over na te denken.

Het is een emotioneel verhaal met een mooie boodschap. Ik denk dat de angst om vergeten te worden heel herkenbaar is. Maar ook de angst om iemand te vergeten die er niet meer is. Buddy Tegenbosch laat dit op een hele mooie manier zien in dit verhaal.

Dit boek heeft maar 96 pagina’s en het is dus echt een novelle. Ik vind het heel knap hoe Buddy Tegenbosch met zo weinig woorden zoveel kan vertellen. Je zit eigenlijk direct in het verhaal. De stijl van Buddy is fijn en warm. Het zit vol emoties.

Ik ga geen spoilers over het einde weggeven, maar wat zit dit goed in elkaar. De laatste zin bezorgde me kippenvel. Zo goed!

Ik heb wederom genoten van dit deel van de Best of YA XS-serie. Eerder las ik al ‘De laatste uren van Josephine Donkers’ van Daniëlle Bakhuis. Deze serie is een enorme aanrader!

Mijn nacht met Vedder is een emotioneel verhaal met een mooie boodschap. Aanrader!

Liefs,

Veronique

*Bedankt Best of YA voor het boek!

Je kunt dit boek bij de lokale boekhandel en o.a. Bol.com bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Mijn nacht met Vedder

Auteur: Buddy Tegenbosch
Uitgever: Best of YA
ISBN hardcover: 9789000376650 
ISBN E-book: 9789000378982 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge