Recensie: Flessenpost – Chantal Claassen

Vanwege allerlei gebeurtenissen zijn er een aantal recensies vertraagd, maar ze komen online! Het heeft alleen een beetje tijd nodig.

Vandaag deel ik een lekkere feelgoodtip met je. Voor Feelgoodboeken.nl las ik in juli Flessenpost van Chantal Claassen. Echt een aanrader!

Het verhaal van Flessenpost

Hier gaat ‘Flessenpost’ over:

‘Flessenpost’ is de romantische feelgoodroman van de Nederlandse debuutauteur Chantal Claassen, die zich afspeelt op het zomerse strand van Hoek van Holland.
‘Flessenpost’ van Chantal Claassen gaat over Chloë. Na een mislukte relatie trekt ze tijdelijk in bij beste vriendin Babs. Nu ze weer alleen is, voelt ze het gemis van haar overleden ouders en broertje des te meer. Ook het feit dat de gezondheid van haar oma zo achteruitgaat, baart haar zorgen. Als ze op het strand van Hoek van Holland een fles in de zee gooit met een wens voor haar oma, ziet ze dat er bij Beachclub Esperanza personeel wordt gezocht. Chloë aarzelt geen moment en solliciteert. Nogal rücksichtslos, maar misschien wel haar beste zet in tijden.

Mijn mening

De cover van ‘Flessenpost’ van Chantal Claassen is zo leuk! Het geeft je direct een strandgevoel. De titel vind ik leuk gevonden. Ik vond het alleen jammer dat de flessenpost uiteindelijk een minder grote rol speelde dan ik aanvankelijk had verwacht. 

Dit is het debuut van Chantal Claassen en wat heeft zij een fijne stijl! Er zit ook de nodige humor in. Daarnaast weet Chantal op een mooie manier diepgang te creëren in het verhaal. Het verhaal is luchtig, mooi, maar heeft ook een iets zwaarder thema erin zitten. Het is perfect in balans. 

De personages zijn leuk. Dit is trouwens het eerste deel van de Beachclub Esperanza-serie. Ik ben benieuwd naar meer van deze personages! Je sluit ze toch een beetje in je hart. 
De dialogen vond ik soms wel een beetje tegenvallen. Ze waren het soms net niet en bleven een tikkeltje vlak. 

Er is één scène in dit boek dat me enorm raakte. De tranen rolden over mijn wangen. Het was namelijk zo herkenbaar. Het kwam echt even binnen! 

Ik heb enorm genoten van dit eerste deel van de serie en van het debuut van Chantal Claassen. Ik kijk uit naar meer! 

Liefs,

Veronique

*De recensie was onderdeel van Feelgoodboeken.nl

*Ik heb dit boek gekregen voor het Zin in Feelgood-event. Meer over dit event kun je hier lezen.

*Dit boek is geen recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Flessenpost

Titel: Flessenpost
Auteur: Chantal Claassen
Uitgever: Uitgeverij Zomer & Keuning 
ISBN paperback: 9789020539332 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge