Recensie: Canvas – Marit Vanström

Cover van Loft Books

Auteur Marit Vanström is terug met een nieuwe spannende thriller. Canvas is de vierde thriller over Lianne Bloemen. Ik vertel je in mijn recensie graag meer over dit verhaal. Lees je mee?

Let op: In deze recensie kunnen spoilers zitten over de serie van Lianne Bloemen. Wil je geen spoilers? Lees dan als eerste ‘De puzzelaar‘.

Het verhaal van Canvas

‘Canvas’ is deel vier in de Lianne Bloemen-reeks van thrillerauteur Marit Vanström. Rechercheur Lianne Bloemen moet een dader zien te vinden die letterlijk onder de huid van zijn slachtoffers kruipt.

Als een vermiste jonge vrouw na enkele weken levend teruggevonden wordt, krijgt iedereen de schrik van zijn leven… Ze is tegen haar wil van top tot teen bedekt met tatoeages. Rechercheur Thomas van Aaken ontdekt dat er meer vermissingszaken zijn waarin de huid van jonge vrouwen is gebruikt om kunstwerken te creëren. Hij zet alle middelen in om de dader te vinden en moet daarvoor zijn persoonlijke gevoelens en principes opzijzetten. De enige die hem namelijk kan helpen bij deze zoektocht is rechercheur Lianne Bloemen, maar zij lijkt al een jaar van de aardbodem verdwenen te zijn. Als hij haar eindelijk weet te lokaliseren ontstaat er een klopjacht op de dader, die alweer een nieuw slachtoffer heeft gevonden. Met z’n tweeën komen de rechercheurs dicht in de buurt van de dader, die Lianne voor de grootste uitdaging in haar carrière stelt.

Mijn mening

‘Canvas’ van Marit Vanström is het vierde deel in de serie over Lianne Bloemen. Dit verhaal is een mooie opvolger in de reeks. Het past qua verhaal en cover goed bij de andere verhalen. Om geen spoilers te lezen raad ik aan om de eerdere delen te lezen. Je leest dan het verhaal lekker achter elkaar.

Marit Vanström heeft een goede stijl en ik vind de stijl in dit verhaal beter dan de eerdere delen. Er staan een aantal gruwelijke details in. Je hebt een sterke maag nodig voor dit deel. De spanning wordt goed opgebouwd en het verhaal heeft een goed tempo. Vooral in het begin snap je snel hoe ‘het ‘iets’ zit, maar later zitten er toch nog een aantal verrassingen in.

Dit vierde deel is misschien niet mijn favoriet, maar het past mooi in de serie. Het verhaal deed me denken aan een boek van M.J. Arlidge. Ik kan je niet vertellen welke dat is, want dan geef ik misschien spoilers weg. Vind je de boeken van M.J. Arlidge of Daniel Cole goed? Dan ga je deze ook goed vinden!

Canvas is een verhaal voor de liefhebbers van Arlidge of Daniel Cole!

De juiste volgorde van de serie over Lianne Bloemen

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen op Veronique’s Boekenhoekje? Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.


Liefs,

Veronique

Bedankt Loft Books voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Canvas

Auteur: Marit Vanström
Uitgever: Loft Books
ISBN e-book: 9789047206651 

Op zoek naar een proeflezer en/of meelezer voor je manuscript? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge