Recensie: De aanstelling – Tina van Dijk

Cover van Loft Books

De aanstelling van Tina van Dijk is een mooie historische roman en het eerste deel in de serie ‘Het geheim van Landgoed Rosenthal’. In mijn recensie vertel ik je meer over dit verhaal. Lees je mee?

Het verhaal van De aanstelling

1912. Na de dood van haar vader verdient Kaatje met haar werk niet meer genoeg om hun woning te bekostigen. Dan hoort ze dat de baron van Landgoed Rosenthal een kinderjuffrouw zoekt voor zijn twee kinderen. Het duurt niet lang voordat ze voor hem valt.

2023. Daphne Rosenthal werkt als psycholoog in een jeugdkliniek. Ze houdt van haar werk, maar is ook tot over haar oren verliefd op haar baas. Om wat afstand te nemen besluit ze naar het landgoed van haar familie te gaan. Daphne raakt geïntrigeerd door het verleden van het landgoed. Wat speelde hier zich allemaal af vroeger? Ze merkt echter ook dat niet iedereen ervan gediend is wanneer ze op onderzoek gaat…

Mijn mening

‘De aanstelling’ begint direct goed en je zit lekker in het verhaal. Het leest gewoon heel makkelijk. Het verhaal is vanaf de eerste pagina leuk en erg mooi.

De personages zijn menselijk en worden goed neergezet. Daphne wilde ik soms even door elkaar schudden. Ze is een beetje te naïef naar mijn smaak. Ik ben benieuwd of ze nog verder groeit in deel twee. Kaatje vind ik een mooi personage. De levens van Daphne en Kaatje vertonen gelijkenissen en dat vind ik interessant. Het maakt het meer een geheel.

‘De aanstelling’ is een verhaal waarvan ik hoopte dat het verhaal niet zou stoppen. Ik ben heel blij dat er een tweede deel is, want ik was nog niet klaar met Daphne en Kaatje. Daarnaast ben ik benieuwd hoe het verhaal verder zal gaan. Het einde maakt je nieuwsgierig naar meer!

‘De aanstelling’ is een prachtig verhaal!

Benieuwd naar dit boek? Bestel dit boek bij o.a. Bol of BrunaOok te lezen via Kobo Plus!

Meer van Tina van Dijk?

Blogmas 2023

Dit artikel is onderdeel van Blogmas 2023! Samen tellen we op Veronique’s Boekenhoekje af tot en met 31 december. Elke dag verschijnt er minimaal 1 artikel. Verwacht veel recensies, boekentips, winacties en nog veel meer leuks. Ik heb er zin in! Hopelijk jij ook!

Als eerste de nieuwe blogposts van Blogmas lezen? Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.

Liefs,

Veronique

Bedankt Loft Books voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Koop je via mijn link een artikel (iets anders dan boeken mag ook) dan krijg ik een commissie! Jij merkt er niks van, maar je steunt wel Veronique’s Boekenhoekje. Meer informatie is hier te vinden.

Op zoek naar een proeflezer voor je verhaal? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

Gegevens van De aanstelling

Auteur: Tina van Dijk
ISBN e-book: 9789047207696

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge