Recensie: De drie dochters 2: Eve’s waarheid – Muna Shehadi

Eve's waarheid

Eindelijk was het zover! Ik mocht deel twee van De drie dochters-trilogie van Muna Shehadi lezen. In Eve’s waarheid gaat het avontuur verder. Ik ga je snel meer vertellen. Lees je mee?

Het verhaal van Eve’s waarheid

LET OP: er staan eventueel spoilers van deel 1 (Rosalinds leugen) in deze samenvatting!

Dit staat op de achterkant van ‘Eve’s waarheid’:

Eve Moore is toe aan iets nieuws: ze heeft een vaste maar saaie relatie en een baan die haar geen voldoening meer geeft. Daarnaast sidderen zij en haar zussen nog na van de recente ontdekking dat hun moeder, de beroemde filmster Jillian Croft, nooit zelf kinderen heeft kunnen krijgen.
Dan verschijnt er een nieuwe uitdaging voor architect Eve: ze mag op Washington Island aan de slag met een grote klus, een welkome afwisseling van haar ingedutte bestaan. Ze hoopt zichzelf in haar werk te kunnen verliezen, maar ontdekt al snel onverwachte en gecompliceerde geheimen, waarvan sommige grotere gevolgen hebben dan ze ooit had kunnen voorzien. De waarheid kan haar familie breken of haar hart openen…

Mijn mening

Ik vond ‘Rosalinds leugen‘ een heel mooi verhaal en ik was nieuwsgierig naar de verdere verloop van het verhaal. In dit tweede deel volgen we Eve. Ze is trouwens een heel ander personage dan haar zus en dat maakt dit verhaal ook goed los te lezen. Er staan echter wel een aantal spoilers in uit deel één en daar moet je dus wel rekening mee houden.

Het duurde even voor ik in dit verhaal zat. Het kwam langzamer op gang. Sommige dingen herkende ik nog uit deel één, maar toen ik eenmaal in het verhaal zat, vond ik het heerlijk. Het verhaal is romantisch en zit lekker vol drama. Daarnaast is het ook gewoon een heel mooi verhaal.

In ‘Eve’s waarheid’ hangt een hele andere sfeer dan in ‘Rosalinds leugen’ en dat maakt het gevoel bij dit verhaal anders. Het is niet per se beter of slechter dan deel één. Het is gewoon anders.

De cover van dit boek past bij het vorige boek (halleluja!) en bij de sfeer van het verhaal. Ben je gek op verhalen over zussen, dan vind je dit verhaal prachtig.

Eve’s waarheid is een mooi tweede deel in de trilogie. Het is heerlijk romantisch.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Uitgeverij HarperCollins voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge