Recensie: De Gelukscoach – Lizette van Geene

Cover van De Verhalenfabriek

De Gelukscoach van Lizette van Geene heeft een leuke cover. Het geeft je een fijn kerstgevoel! In mijn recensie vertel ik je of ik ook een fijn kerstgevoel kreeg van het verhaal. Lees je mee?

Het verhaal van De Gelukscoach

Op haar dertigste verjaardag besluit Simone haar leven drastisch om te gooien. Ze wordt gelukscoach, gespecialiseerd in bibliotherapie, want ‘lezen doet genezen’. Ze benut het lange kerstweekend in het huis van haar ouders in Noord-Frankrijk om te oefenen met haar familieleden. Maar al snel beseft ze dat je niet ongestraft in het privéleven van je familie kunt snuffelen…

Mijn mening

‘De Gelukscoach’ heeft een leuke cover. Hij is lekker winters en straalt romantiek en liefde uit. De flaptekst klonk aanlokkelijk. Bibliotherapie vind ik heel goed gevonden. Wie wordt er nu niet blij van een goed boek? (Je moet natuurlijk wel van lezen houden.)

Ik moest even wennen aan de stijl. De dialogen vond ik soms een beetje stroef en daardoor raakte ik afgeleid. Het verhaal heeft een origineel plot, maar dat kwam voor mijn gevoel minder uit de verf. De personages zijn sterk uitvergroot en daar moet je van houden. Ik klikte niet met alle personages even goed.

Lizette van Geene durft in deze feelgood bepaalde onderwerpen op een mooie manier aan te snijden. Het is goed dat er aandacht voor dit specifieke onderwerp is (sorry, geen spoilers). Het past naadloos bij het verhaal en geeft het net iets extra’s.

De kerstsfeer is volop aanwezig in dit verhaal! Het einde vond ik leuk en maakte het verhaal rond.

De Gelukscoach is een verhaal vol kerstsfeer met een leuk einde!

Benieuwd naar dit boek? Bestel dit boek bij o.a. Bol of BrunaOok te lezen via Kobo Plus!

Meer van Lizette van Geene?

Blogmas 2023

Dit artikel is onderdeel van Blogmas 2023! Samen tellen we op Veronique’s Boekenhoekje af tot en met 31 december. Elke dag verschijnt er minimaal 1 artikel. Verwacht veel recensies, boekentips, winacties en nog veel meer leuks. Ik heb er zin in! Hopelijk jij ook!

Als eerste de nieuwe blogposts van Blogmas lezen? Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.

Liefs,

Veronique

Bedankt De Verhalenfabriek voor het boek!

Op zoek naar een proeflezer voor je verhaal? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Koop je via mijn link een artikel (iets anders dan boeken mag ook) dan krijg ik een commissie! Jij merkt er niks van, maar je steunt wel Veronique’s Boekenhoekje. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van De Gelukscoach

Auteur: Lizette van Geene
Uitgever: De Verhalenfabriek
ISBN e-book: 9789461098603 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge