Recensie: Een gemakkelijke prooi – Norman Jansen

Een gemakkelijke prooi

Vandaag heb ik de recensie van Een gemakkelijke prooi van Norman Jansen voor je. In 2018 las ik ‘De stilte van het water’ als Blind Date. Nu is Norman terug met een aangrijpende roman. Ik vertel je meer over het boek in mijn recensie. Lees je mee?

Het verhaal van Een gemakkelijke Prooi

Dit staat op de achterkant van ‘Een gemakkelijke prooi’:

Ze kennen elkaar niet, wonen duizenden kilometers bij elkaar vandaan, maar Thiemo en Youssef hebben meer met elkaar gemeen dan ze lief is. Afkomstig uit verschillende culturen en met totaal andere achtergronden nemen deze jongens onbedoeld de verkeerde beslissingen.
Het gevolg is vernedering en mensonwaardige gebeurtenissen. Ongewild komen zij terecht in de keiharde wereld van de georganiseerde misdaad, krijgen te maken met geweld, verleiding, en sextortion. Er ontstaan levensgevaarlijke situaties en hun lot lijkt bezegeld.
Gebaseerd op waargebeurde feiten geeft de nieuwste roman van Norman Jansen een indrukwekkend en wellicht wel schokkend inzicht in het leven van minderjarige slachtoffers van mensenhandel.

Mijn mening

Vanaf de eerste pagina zet Norman Jansen je op scherp. Het is prikkelend en heftig. In het begin kan ik dit hoofdstuk niet plaatsen, maar uiteindelijk valt het mooi op zijn plek. Dit eerste hoofdstuk maakt je nieuwsgierig naar de rest van het verhaal.

‘Een gemakkelijke prooi’ is een heftig verhaal met schrijnende gebeurtenissen. Je voelt de pure emoties van beide hoofdpersonen van de pagina’s spatten. Het verhaal komt binnen, raakt je en laat je niet meer los. Soms heb ik het boek weggelegd, omdat het verhaal me enorm raakte.

De twee verschillende werelden komen op een ‘mooie’ manier bij elkaar. De gebeurtenis waardoor de jongens elkaar tegenkomen is niet mooi, maar verhaaltechnisch is het heel mooi gedaan. Je verwacht dat de verhaallijnen bij elkaar komen, maar de manier is alsnog verrassend.

Van beide hoofdpersonen, Thiemo en Youssef, kreeg ik geen hoogte. Ik kon ze niet doorgronden. Ze zijn zo verschillend, maar ook zo hetzelfde. Deze combinatie van hoofdpersonen maakt het een sterk verhaal.

Er zijn bepaalde spanningen in het verhaal. Sommige gebeurtenissen zijn misschien een tikkeltje voorspelbaar. Toch zijn het verhalen die verteld moeten worden. Het is belangrijk dat aan dit onderwerp aandacht wordt besteed.

In het verhaal komt de ervaring van Norman Jansen goed tot zijn recht.Norman werkt al ruim dertig jaar bij de Koninklijke Marechaussee en hij heeft o.a. kennis en ervaring opgedaan bij het het Expertisecentrum Mensenhandel en Mensensmokkel. Je merkt dat er veel persoonlijke ervaringen en research in dit boek zit.

Een gemakkelijke prooi is een schrijnend verhaal van twee, op het oog verschillende, hoofdpersonen. Het is een verhaal dat je raakt, het komt binnen en laat je niet meer los.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Futuro Uitgevers voor het boek!

Je kunt het boek bestellen bij de lokale of online boekhandel!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Een gemakkelijke prooi

Auteur: Norman Jansen
Uitgever: Futuro Uitgevers
ISBN paperback: 9789492939463 
Prijs paperback: €21,99

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge