Recensie: Eindeloos-serie – Wendy Brokers

Covers van Kobo

Als trotse Kobo-ambassadeur mag ik vandaag een mega recensie met je delen. Ik las de vier delen van de Eindeloos-serie van Wendy Brokers. Wat zijn dit heerlijke Kobo Originals! Ik ga je alles over de verhalen vertellen. Lees je mee?

Let op: Deze recensie bevat spoilers! Wil je geen spoilers? Lees dan alleen het eerste verhaal (‘Niet zonder jou’).

Het verhaal van Eindeloos 1 – Niet zonder jou

Tess komt uit een welgestelde, maar weinig betrokken familie die net is verhuisd. Haar ouders zijn drukker met hun werk en sociale status dan met hun twee dochters. Als ze op de eerste schooldag van het laatste jaar van de middelbare school Jay ontmoet, is er tussen hen direct een niet te negeren aantrekkingskracht. Ze wordt voor hem gewaarschuwd: Jay is een ruig type uit een probleemgezin. Toch bloeit er tussen de twee iets moois op.

Jay kan binnen het gezin waarin hij is opgegroeid maar net het hoofd boven water houden. Tess is de eerste in zijn leven bij wie hij open durft te zijn. Zij komt er al snel achter hoe moeilijk het is om te houden van iemand die zo door het leven is getekend. Toch neemt ze de ultieme stap binnen hun relatie om hem te vertrouwen. Een stap die niet zonder gevolgen zal blijven…

Mijn mening

‘Niet zonder jou’ is mijn favoriete deel van de serie. Vanaf de eerste pagina is het een emotionele achtbaan. Het deed me denken aan ‘Raak me. Niet.’ van Laura Kneidl. Ik vond dit eerste verhaal het meest emotionele.

De personages zijn enorm menselijk. Tess en Jay hebben veel verschillende lagen en zijn allebei gecompliceerd. Ik houd ervan! De verschillende lagen maken dit verhaal heel mooi.

Sommige gebeurtenissen gaan voor mijn gevoel iets te snel. Hierdoor kan het soms onnatuurlijk aanvoelen.

Het is een heel mooi verhaal, maar tegelijkertijd ook een tikkeltje sexy. Dit eerste deel zette de toon voor de rest van de serie.

Meer informatie over het verhaal op Bol.com!

Het verhaal van Eindeloos 2 – Niet zonder ons

Jay is erin geslaagd zijn droom waar te maken: hij studeert fysiotherapie en doet zijn senior stage in een kinderziekenhuis in Atlanta. Het valt Tess zwaar dat hij voor minstens vijf maanden in Amerika is. Niet alleen mist ze hem verschrikkelijk, maar zonder hem weet ze ook niet goed wat ze met zichzelf en haar toekomst aan moet. Ze stopt met een derde studie in nog geen vier jaar tijd, tot woede van haar ouders en ook die van Jay.

Tijdens een onverwachte confrontatie in Oostenrijk loopt de spanning zo hoog op dat Jay geen andere mogelijkheid ziet dan voor zichzelf te kiezen. Kunnen Jay en Tess elkaar nog terugvinden of is er te veel beschadigd?

Mijn mening

In dit tweede deel leren we Tess en Jay nog meer kennen. Hoe fantastisch ik Tess in het eerste deel vond, zo irritant vond ik haar in het tweede deel. Het heeft even geduurd voor ik snapte waarom Wendy Brokers Tess op deze manier heeft neergezet. Het is, achteraf gezien, heel goed gedaan.

Wendy Brokers heeft de kracht om heftige thema’s aan te snijden. In ‘Niet zonder ons’ komt dat heel goed tot uitdrukking. Het is een heftig onderwerp (sorry geen spoilers) waar nog te weinig over gesproken wordt. Het is tegelijkertijd ook enorm kwetsbaar.

Je krijgt in dit deel mooie terugblikken naar deel één. Hierdoor kun je dit deel los lezen, maar ik raad aan om lekker bij het eerste deel te beginnen.

Er komt iets meer drama in dit verhaal voor. Soms was het een beetje te veel van het goede. Het is mooi hoe alles bij elkaar komt. Je krijgt een voorproefje op het volgende deel.

Meer informatie over het verhaal op Bol.com!

Het verhaal van Eindeloos 3 – Niet zonder mij

Wessel is alles wat advocate Lotte niet in een man zoekt. Maar aangezien hij de beste vriend is van haar zwager Jay, wordt ze vaker dan haar lief is met hem geconfronteerd. En niet alleen dat; ze blijkt hem ook nog eens nodig te hebben in een strafzaak.

Wessel begrijpt niet waarom zijn hart steeds weer sneller gaat kloppen van de ijzige en hooghartige Lotte. Toch doet hij haar een voorstel waarbij zij hem dichterbij moet laten komen dan ze wil.

Tot zijn verrassing stemt ze ermee in en ze merken ze dat ze misschien toch niet zo ongeschikt voor elkaar zijn als ze dachten. Maar voor een echte relatie hebben ze nog wel de nodige obstakels te overwinnen – niet in de laatste plaats hun eigen angsten.

Mijn mening

Het derde deel staat in het teken van Wessel en Lotte. Op een mooie manier zijn ze gelinkt aan Tess en Jay. Dit vond ik heel origineel gedaan. In de eerdere delen leer je ze al een beetje kennen, maar in dit deel gaat Wendy Brokers de diepte in met deze twee personages. In dit deel zitten ook weer een aantal heftigere thema’s. Toch vond ik dit deel luchtiger.

Wessel is lekker direct en Lotte is heel anders dan Tess. De lagen in de personages zijn waanzinnig goed gedaan. In het begin dacht ik dat het niet zo intens zou worden. Ik zat natuurlijk helemaal verkeerd! Het zit goed in elkaar!

‘Niet zonder mij’ is een tegenhanger. Hij is vrolijker en heel anders dan de eerdere delen.

Meer informatie over het verhaal op Bol.com!

Het verhaal van Eindeloos 4 – Niet zonder liefde

Irritant. Onvolwassen. Arrogant. Onuitstaanbaar. Dat is wat Guusje van haar ex-zwager vindt. De aantrekkingskracht die ze vijf jaar geleden al voelde moet ze gewoon negeren, want Luuk zal nooit relatiemateriaal zijn. En daarbij komt dat ze weigert zich voor de zoveelste keer in haar leven te laten kwetsen door een man.

Luuk leeft voor slechts één ding: muziek. Om zijn droom te realiseren kan hij zich door niets laten afleiden en al helemaal niet door Guusje. Toch blijkt het onmogelijk om uit haar buurt te blijven. Als zijn leven in een emotionele rollercoaster verandert en dit hem dwingt te kijken wie hij is en waarvoor hij staat, lijkt Guusje zijn enige redding. Maar wil hij dat wel?

Mijn mening

‘Niet zonder liefde’ is het vierde deel en een heel mooi vervolg. Hij is heel anders dan de eerste verhalen, maar toch heel erg leuk. In dit deel komt alles samen. Je leest hoe het met de vorige personages gaat en je leert Guusje en Luuk goed kennen. Langzaam gaat Wendy Brokers de diepte in. Dit is de kracht van Wendy: personages menselijk weergeven en onderwerpen bespreekbaar maken.

Ik zou wel eerst de eerdere delen lezen, omdat je anders alle spoilers uit de eerdere delen leest. Dat is gewoon zonde bij deze serie!

Ik vond dit gewoon een heel mooi deel!

Zoek je nog een goede New Adult-serie? Lees dan deze verhalen!

Meer informatie over het verhaa op Bol.com!

Liefs,

Veronique

Bedankt Kobo voor deze Kobo Original!

Je kunt dit boek o.a. bij Bol.com bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Eindeloos-serie

Auteur: Wendy Brokers
Uitgever: Kobo Originals

Op de hoogte blijven?

Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge