Recensie: Het Delfts blauw mysterie – Anne van Doorn


‘Het Delfts blauw mysterie’ van Anne van Doorn is een leuke detective. In mijn recensie vertel ik je graag meer. Lees je mee?

Het verhaal van Het Delfts blauw mysterie

Terwijl er een storm over New York raast, hoort de blinde en rolstoelgebonden Philippa DeRoos verdachte geluiden in haar penthouse in een van Manhattans wolkenkrabbers. Ze vreest dat er een indringer is en belt de beveiliging. Een bewaker vindt de fragmenten van wat een antieke en waardevolle schaal van Delfts blauw was, maar niet de dader die deze vernielde. Als de bewaker vertrekt, gaat de deur van het appartement elektronisch op slot waardoor Philippa alleen in het appartement achterblijft… of toch niet? .

De volgende dag wordt haar lijk gevonden in haar afgesloten slaapkamer. Haar dood kan een ongeluk zijn. Toch is haar man Gilbert, die terugkeert van een conferentie, ervan overtuigd dat iemand heimelijk hun appartement binnen drong. Het is aan NYPD-rechercheur Krell en zijn nieuwe assistente Merrilee Hopper om deze ongewone zaak op te lossen en het geheim van de verbrijzelde Delfts blauw te ontdekken.

Mijn mening

‘Het Delfts blauw mysterie’ is een heerlijke detective. Het is het begin van een nieuwe serie, ‘New York Cops’, van Anne van Doorn. Het is een beetje spannend en geeft je dat typische detectivegevoel. Er zitten een aantal leuke plottwists in.

In het verhaal worden vaak verschillende politietermen en -afkortingen gebruikt. Voorin staat weliswaar een lijst met afkortingen, maar tijdens het lezen raakte ik uit mijn leesflow, omdat ik even moest terugbladeren of me afvroeg wat het precies was. Ik vond dit storend. Deze termen en afkortingen hadden voor mij niet gehoeven. Voor het authentieke en geloofwaardige gevoel vind ik het wel een mooie toevoeging, maar het heeft niet mijn voorkeur.

Anne van Doorn heeft een leuke stijl. Het is losjes. De chemie tussen NYP-rechercheur Krell en assistent Merrilee Hopper is zo leuk! Ze zijn zo verschillend. Ik vond het een top combinatie en ik ben benieuwd naar meer van dit duo.

‘Het Delfts blauw mysterie’ is het eerste deel in de nieuwe serie van Anne van Doorn. Ik ben na het lezen heel benieuwd naar meer. Een tweede deel is gelukkig al aangekondigd!

Het Delfts blauw mysterie is een heerlijke detective!

Benieuwd naar dit boek? Koop dit boek dan via Bol.comBookspot of Bruna of steun de lokale boekhandel!

Meer van Anne van Doorn?

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen op Veronique’s Boekenhoekje? Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.


Liefs,

Veronique

Liefs,

Veronique

Bedankt E-Pulp Publishers voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Het Delfts blauw mysterie

Auteur: Anne van Doorn
ISBN e-book: 9789492715647
ISBN paperback: 9789492715630

Op zoek naar een proeflezer en/of meelezer voor je manuscript? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge