Recensie: Het hoogste woord – Nanda Roep

Cover van Nanda Roep

Vandaag verschijnt Het hoogste woord van Nanda Roep! Vroeger las ik de jeugdboeken van deze auteur en inmiddels werken we regelmatig samen. Ik schrijf voor Feelgoodboeken.nl en vorig jaar lanceerden we samen mokken met mooie quotes. Ik vind het een eer om de blogtour van dit nieuwe boek met mijn recensie te mogen starten. Lees je mee?

Het verhaal van Het hoogste woord

Het is 2011. Het Nederlandse boekenvak begint te trillen op haar grondvesten en literair uitgeefster Liesbeth de Rooij wordt na jaren trouwe dienst ontslagen. Reden? Ze weigert youtubers te publiceren. Terwijl zij thuis haar gelijk zit te halen, krijgt de Nederlandse boekensector te maken met tegenslag na tegenslag.
Intussen zijn er de kinderen die taalachterstanden oplopen. Min of meer uit nood start Liesbeth haar werk als vrijwillige taaljuf. Het lijkt een kloof die niet te overbruggen is…

Op het schoolplein zijn Soraya en Cindy te vinden. Een jonge leerkracht en een oude, sexy, opzijgeschoven muzikante. Misschien kunnen ze iets aan elkaar hebben, maar voorlopig zijn ze dat niet van plan. Nee, ze maken zich meer zorgen over het aanstaande optreden van jonge internetster Nova. En er is nog altijd het onopgeloste mysterie van de bloedplas in het park…

Dat Liesbeth meerdere dreigbrieven ontvangt, weet niemand en dat houdt Liesbeth dan ook angstvallig geheim. Dacht iemand haar met teksten te kunnen intimideren? Met tékst? Dan moet die toch echt van betere huize komen…

Mijn mening

‘Het hoogste woord’ heeft een opmerkelijk begin. De eerste hoofdstukken zijn prikkelend. Tijdens het lezen lijkt het alsof de hoofdpersonen tegen je praten en ze je meenemen in hun leven. Het is anders dan anders. Je moet hiervan houden. Het is even wennen in het begin. Ik vond deze roman anders dan de andere boeken van Nanda Roep.

Nanda Roep neemt geen blad voor de mond en durft kritisch te kijken naar het boekenvak. Dit doet ze wel op een respectvolle, maar eerlijke manier. Nanda Roep heeft een geheel eigen stijl en dat komt in deze roman naar voren.

Liesbeth is een personage waar ik niet veel mee heb. Ze is een beetje negatief. Dit komt ook door de gebeurtenissen in haar leven. Je snapt waarom ze zo is, maar het irriteerde me. Soraya en Cindy zijn leuke personages. Ieder personage heeft een ander karakter en de verschillen zijn groot. Toch zullen ze herkenbaar zijn voor je.

Boven elk hoofdstuk staat geschreven wie er aan het woord is. Dit vond ik erg prettig. Je krijgt beetje bij beetje alle informatie. Het einde vond ik erg leuk! Misschien een beetje voorspelbaar, maar dat stoorde me niet.

Het hoogste woord is een origineel verhaal!

Blogtour Het hoogste woord

Mijn recensie is de start van de blogtour! Deze leuke bloggers doen ook mee:

Liefs,

Veronique

Bedankt Nanda Roep voor het boek en de blogtour!

Je kunt dit boek o.a. bij de lokale boekhandel of bij Nanda Roep bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Het hoogste woord

Auteur: Nanda Roep
Uitgever: Uitgeverij Nanda
ISBN paperback: 9789083196534

 Op de hoogte blijven?

Abonneer je hieronder op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge