Recensie: IJdele hoop en ander ongemak – René Rockx

Ijdele hoopVan schrijver René Rockx kreeg ik zijn boek IJdele hoop en ander ongemak. Ik las van René Rockx al zijn gedichtenbundel ‘Op mijn woord’ en nu is het de beurt aan de verhalenbundel. In deze recensie vertel ik je meer. Lees je mee?

Het verhaal

‘IJdele hoop en ander ongemak’ bevat zestien korte verhalen. Elk verhaal gaat over een begin van een nieuw leven. Onervaren jongeren en onzekere volwassen zijn op zoek naar zichzelf, een ander of op weg naar contact en verbinding.

Mijn mening

De verhalen in ‘IJdele hoop en ander ongemak’ zijn heel divers en ze verschillen allemaal van elkaar. Sommige verhalen zijn beter dan andere verhalen. Het niveau van de verhalen is hierdoor wisselend.

Het eerste verhaal begint goed en je bent benieuwd naar de rest van de verhalen. In sommige verhalen voelde ik me net zo verward als de hoofdpersonen. Sommige verhalen hebben een subtiel plot, maar laten je vol verbazing achter.

De thema’s van de verhalen zijn mooi gekozen. Het spreekt tot de verbeelding. Het thema ‘relaties’ loopt als een mooie rode draad door de verhalen.

De cover is mooi en past bij de sfeer van de verhalen. Het geeft een bepaalde rust.

IJdele hoop en ander ongemak is een verhalenbundel met een mooi thema.

Liefs,

Veronique

*Bedankt René Rockx voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Dit boek kopen?
Boeken algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge