Recensie: Kauffmann & Kauffmann 1 t/m 3 – Hetty Kleinloog

Cover De zusjes van Uitgeverij Marmer

Het is tijd voor een mega recensie! Ik las de eerste drie delen van de serie Kauffmann & Kauffmann van Hetty Kleinloog. Ik mocht Hetty spreken tijdens het Indie Uitgevers Festival. In dit artikel bespreek ik de eerste drie delen! Lees je mee?

Hetty Kleinloog ontmoeten tijdens het Indie Uitgevers Festival

Foto gemaakt door Dian van der Zande

Eerst wilde ik deze leuke foto nog even delen! Hij werd gemaakt op het Indie Uitgevers Festival. Wat was het een leuk gesprek! Oké, tijd voor de recensies!

Het verhaal van De zusjes


Lisa Kauffmann staat bij de kassa om haar boodschappen te betalen, maar haar pinpas weigert: te weinig saldo. Als ze er daarna thuis achter komt dat haar sieradenkistje leeg is en ze ook het lievelingsmedaillon van haar overleden moeder niet meer kan vinden, is het haar duidelijk. Ze ontdekt de locatie waar haar verslaafde tweelingzus Kat zich bevindt en is nog maar net op tijd om haar van de dood te redden. Wanneer Kat uit het ziekenhuis wordt ontslagen, brengt Lisa haar naar een afkickkliniek en ze neemt zich voor nooit meer iets met haar twaalf minuten jongere zus te maken te hebben.
Maar daar komt verandering in als vader Kauffmann voor hun verjaardag – Kat is inmiddels weer thuis en clean en Lisa zit financieel aan de grond – een gift geeft om Kauffmann Bedrijfsrecherche nieuw leven in te blazen, op voorwaarde dat ze het samen runnen.

Tijdens een bedrijfsetentje is Lisa getuige van een aanslag op de directeur en daarmee is de eerste opdracht een feit. Wanneer Kat, die het niet zo nauw neemt met de grenzen van de wet, haar zus probeert bij te staan in deze zaak, stapelen de problemen zich op.

Mijn mening

De boeken van de ‘Kauffmann & Kauffmann’-serie stonden al heel lang op mijn verlanglijstje. Toen ik de kans kreeg om Hetty Kleinloog te spreken, heb ik ‘De zusjes’ gekocht als e-book. Ik was verkocht. Wat is dit een leuke serie!

De twee zussen zijn zo leuk. Ze zijn heel verschillend en hebben heel veel diepgang. Ieder hebben ze hun eigenaardigheden en dit maakt ze menselijk. Aan Kat moest ik heel erg wennen. Na het lezen van dit eerste deel kon ze rekenen op mijn sympathie. Lisa is een leuke tegenhanger en ze is heel herkenbaar voor de lezer. De relatie tussen de zusjes is de basis voor deze serie. Het is weer eens wat anders dan de typische rechercheur.

‘De zusjes’ is spannend en heeft een verrassend plot. Er zitten een aantal lijntjes in naar de rest van de serie. Het maakt je nieuwsgierig naar meer.

Benieuwd naar dit boek? Bestel dit boek bij o.a. Bol.comBookspot of Bruna of steun de lokale boekhandel!

Het verhaal van Nachtwerk


De tweelingzussen Lisa en Kat Kauffmann zijn eigenaar van een bedrijfsrecherchebureau in hartje Amsterdam. Waar Lisa – opgeleid aan de politieacademie – de regels volgt, kleurt Kat – van origine journalist – nogal eens buiten de lijntjes. Hoewel hun gespannen relatie een soepele samenwerking in de weg staat, blijken ze juist door hun zussenband de meest ingewikkelde misdrijven op te kunnen lossen. Als verzorger Arthur Korenman ’s ochtends vroeg dood in het olifantenverblijf wordt aangetroffen, schakelt de directeur van Artis Kauffmann & Kauffmann Bedrijfsrecherche in. Lisa en Kat Kauffmann ontdekken al snel dat Korenman op het spoor was van diefstal en illegale handel in exotische dieren. Maar wat heeft een agressieve olifantenbul daarmee te maken? Terwijl Lisa zich vol op de zaak stort, wordt Kat afgeleid door een datingfraude waar haar buurman Harrie slachtoffer van is. Volgens Lisa besteedt Kat daar veel te veel energie en tijd aan – hun bedrijf verdient er immers geen cent mee – en de irritaties tussen de tweelingzussen lopen hoog op. Wanneer in de dierentuin opnieuw een dode valt, is duidelijk dat ze te maken hebben met een dader die nergens voor terugdeinst. Lisa zal de hulp van Kat hard nodig hebben, maar komt die nog op tijd? 

Mijn mening

Van Hetty Kleinloog (en Uitgeverij Marmer) kreeg ik deel 2 en 3 van de serie. Hoe blij kun je zijn? Ik kon eindelijk verder met het verhaal van de zusjes.

‘Nachtwerk’ is los te lezen, maar er staan wel een aantal spoilers en verwijzingen in naar het eerste deel. Het is handig als je die gelezen hebt.

De twee zussen zijn zo leuk samen! Ze botsen zo, maar ze zijn tegelijkertijd ook heel lief. Naast het hoofdverhaal heeft iedere zus ook haar eigen verhaallijn. Het lijkt misschien veel, maar het is heel overzichtelijk. Het voelt niet als veel. Je wordt meegenomen in de levens van de Kat en Lisa.

Het is een spannend verhaal. Ergens voelde het ook heel authentiek. Het is echt een leuke thriller. Hoewel een detective misschien ook past.

Benieuwd naar dit boek? Bestel dit boek bij o.a. Bol.comBookspot of Bruna of steun de lokale boekhandel!

Het verhaal van Moederweelde


De nieuwe directeur van het Rijksmuseum, Amanda Nelom, krijgt de schrik van haar leven wanneer ze een dreigbrief ontvangt. Daarin staat dat binnen tien dagen een van de schilderijen uit de collectie vernietigd zal worden. Lisa en Kat Kauffmann krijgen de zeer vertrouwelijke opdracht om uit te zoeken wie er achter deze misselijke zaak zit, zodat een grote ramp voor het museum voorkomen kan worden. Tegelijkertijd hebben de zusjes ook zo hun persoonlijke problemen. Kat wil nieuwe vrienden maken en ontdekken wat haar seksuele identiteit is. Lisa voelt haar biologische klok tikken en haar kinderwens groeit, terwijl haar vriend Eric toch duidelijk te kennen heeft gegeven daar niet in mee te willen gaan.

Mijn mening

Tijd voor mijn favoriet van de serie (tot nu toe)! ‘Moederweelde’ is een waardig derde deel. Ik las de delen achter elkaar en dan zit je echt goed in de verhaallijnen. Het was mooi dat een aantal lijntjes terugkwamen in dit deel.

Kat en Lisa vind ik in dit deel nog leuker. Je kent ze een beetje beter en je weet hoe hun karakters zijn. Dit verhaal draait om een leuke zaak. Hij is wat complexer. Er gebeurt heel veel en speelt zich af op een unieke locatie. Het voelt allemaal zo logisch. Met elk verhaal wordt de serie beter. Het heeft iets warms, maar is ook spannend. Het is perfect in balans.

Hetty Kleinloog heeft een fijne stijl. Ik heb genoten van de serie en ben benieuwd naar het vierde deel.

Benieuwd naar dit boek? Bestel dit boek bij o.a. Bol.comBookspot of Bruna of steun de lokale boekhandel!

Liefs,

Veronique

Bedankt Hetty Kleinloog voor het leuke gesprek en de gesigneerde delen! Bedankt Uitgeverij Marmer!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Op zoek naar een proeflezer en/of meelezer voor je manuscript? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen op Veronique’s Boekenhoekje? Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge