Recensie: Dolende geesten – Hilda Spruit


Ik ben een groot fan van auteur Hilda Spruit. Haar debuut ‘Geestverwanten‘ vond ik fantastisch en het tweede deel ‘Verschijningen‘ heeft een fenomenale ontknoping. Dolende geesten is het derde deel in de serie en… Hilda Spruit heeft zich overtroffen! Ik vertel je graag meer over dit verhaal. Lees je mee?

Het verhaal van Dolende geesten

Merthes biologische moeder ligt op sterven. Ze vraagt Merthe om een laatste brief aan haar ouders, Merthes grootouders, te bezorgen. Maar niemand weet waar ze wonen. Als de zoektocht van Merthe en haar vrienden op een dood spoor belandt, barst haar sluimerende paranormale gave los. Waarom lijken twee personages uit Rembrandts Nachtwacht een beroep op haar te doen? Merthe kan niet anders dan de aanwijzingen volgen, ook al leiden die tot een gevaarlijk avontuur. 

Mijn mening

Door de eerdere verhalen van Hilda Spruit was ik heel nieuwsgierig naar ‘Dolende geesten’. Ik ben gek op het personage Merthe. Ze is een leuke tiener en maakt in korte tijd veel mee. Ze kan rekenen op veel sympathie. De vrienden van Merthe spelen een mooie rol.

Het boek is een hardcover en heeft prachtige details. De opmaak is heel mooi gedaan. Het heeft een chique uitstraling. De titel past op een mooie manier bij het verhaal.

Het begint direct heel spannend en eigenlijk kan ik niet meer stoppen met lezen. Het verhaal kroop onder mijn huid. Er zit een hele mooie scène in het verhaal. Als je hem hebt gelezen dan weet je waar ik op doel.

Het verhaal heeft iets magisch, iets sprookjesachtig. Daarnaast heeft het een spiritueel randje. Daar moet je van houden. Het plot zit ingenieus in elkaar en liet me verrast achter. Met ‘Dolende geesten’ overtreft Hilda Spruit zichzelf. Het is waanzinnig goed! Ik denk dat dit mijn favoriet van de serie is!

Dolende geesten is waanzinnig goed! Hilda Spruit overtreft zichzelf!

Benieuwd naar dit boek? Bestel dit boek bij o.a. Bol.comBookspot of Bruna of steun de lokale boekhandel!

Liefs,

Veronique

Bedankt Clavis Uitgeverij voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Dolende geesten

Auteur: Hilda Spruit
ISBN hardcover: 9789044850390

Op zoek naar een proeflezer en/of meelezer voor je manuscript? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen op Veronique’s Boekenhoekje? Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge