Recensie: Verschijningen – Hilda Spruit

In 2019 las ik het tweede boek van Hilda Spruit al als proeflezer. Afgelopen week viel het boek eindelijk in de bus en mocht ik het eindresultaat aanschouwen. Na ‘Geestverwanten’ lag de lat natuurlijk hoog (hallo winnaar van De Jonge Jury Debuutprijs), maar met Verschijningen heeft Hilda Spruit zichzelf weer op de kaart gezet. Ik deel graag mijn recensie met je. Lees je mee?

Unboxing van het boek Verschijningen

Ik maakte al een video over de unboxing van het boek ‘Verschijningen’ en deze kun je hier bekijken.

Het verhaal van Verschijningen

Hier gaat ‘Verschijningen’ van Hilda Spruit over:

Merthe is paranormaal begaafd. Wanneer dat meer als een vloek begint te voelen dan als een zegen, zoekt ze een ervaren medium op. Maar juist daar laat de foto van een vermist meisje Merthes speciale gave pas echt losbarsten, zodat ze niet anders kan dan luisteren naar haar zesde zintuig. Geleid door de verschijningen die haar vanaf dan niet meer loslaten, stappen zij en haar hartsvriendinnen een gevaarlijk avontuur tegemoet. Zal het hen lukken om het meisje terug te vinden?

Mijn mening

‘Verschijningen’ is een goed geschreven verhaal met veel verschillende emoties. Het gemak waarmee de paranormale stukjes worden verweven in het verhaal is subliem gedaan door Hilda Spruit. Het voelt allemaal heel natuurlijk zonder zweverig over te komen.

Dit boek is een vervolg op ‘Geestverwanten’, maar het is goed los te lezen. Je krijgt namelijk genoeg informatie in het boek om een beeld te vormen van het eerste deel. Wil je geen spoilers, dan zul je toch het eerste deel moeten lezen.

Het verhaal zit ontzettend goed in elkaar en je wordt op het verkeerde spoor gezet. De proloog maakt je nieuwsgierig en de spanning wordt subtiel opgebouwd. De ontknoping is fenomenaal. De personages komen tot leven en je leert ze kennen. Je voelt de emoties van de verschillende personages. Je gaat van ze houden. De schrijfstijl van Hilda Spruit is aangenaam, vlot en je wordt in het verhaal gezogen.

Verschijningen zit goed in elkaar. De proloog maakt je nieuwsgierig. De ontknoping is fenomenaal.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Hilda Spruit voor de fijne samenwerking en het boek!

Dit boek kun je bij de lokale of online boekhandel kopen.

Wil je hem gesigneerd? Dan kun je het boek bestellen bij Hilda Spruit!

*De boeken zijn recensie-exemplaren. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Verschijningen

Auteur: Hilda Spruit
Uitgever: Clavis Uitgeverij
ISBN hardcover: 9789044839562 
Prijs hardcover: €19,95

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge