Recensie: Kersenrood en Kriekezot – J.B. Ocean

Cover van Hamley Books

Het debuut, ‘Blauw‘, van J.B. Ocean charmeerde me. Ik was benieuwd naar de tweede roman van dit auteursduo. Ik vertel je graag alles over Kersenrood en Kriekezot. Lees je mee?

Het verhaal van Kersenrood en Kriekezot

Charlie is vijfendertig en single. Ze baat een hippe ontbijt- en lunchbar uit op de Antwerpse Sint-Andriesplaats en heeft een leuk leven, al voelt ze zich soms een beetje eenzaam. Met de hulp van haar vriendinnen gaat ze op zoek naar een date, maar dan ontvangt ze een brief die haar leven op zijn kop zet.

Begin jaren tachtig: hoewel Georgina verloofd is met Bertrand, heeft ze niet het gevoel dat hij de ware is. Dat wordt bevestigd wanneer de knappe Paolo haar tijdens een zwoele Italiaanse zomer zoent. Helaas steekt het lot een stokje voor hun romance en wordt Georgina voor een verscheurende keuze gesteld. Sindsdien heeft ze nooit nog kersen gegeten.

Mijn mening

‘Kersenrood en Kriekezot’ heeft een mooie cover. Er staan mooie verwijzingen op naar het verhaal. Na het lezen snap je deze kleine hints. De titel is mooi gevonden. Het woord ‘kriekezot’ bestaat uit het woord ‘krieken’. Dit betekent zure kersen. Kriek is trouwens ook een kersenbiertje. Het tweede woord is ‘zot’ en betekent gek. Na het lezen snap je deze mooie combinatie van woorden.

Het tempo in deze feelgood ligt laag. Het heeft een kabbelend begin en verder is het een rustig verhaal. Er zijn twee wendingen die het verhaal op scherp zetten, maar dan pakt J.B. Ocean het rustige tempo weer op. Je moet daardoor wel even doorzetten met lezen.

Charlie verkoopt de lekkerste gerechten en gebakjes. Ik kreeg er honger van! De personages zijn leuk en herkenbaar. In het begin moet ik even wennen aan de verhaallijn over Georgina. Uiteindelijk stal ze mijn hart. Sowieso komen de verhaallijnen op een mooie manier bij elkaar! Het is origineel. Met de verhaallijn van Georgina krijgt het verhaal veel emotie.

J.B. Ocean is een schrijversduo, maar eigenlijk is het gewoon één stijl. Het is warm en gemoedelijk. Je merkt wel de Vlaamse tongval, maar dat vind ik leuk. Het stoorde me niet.

Misschien is het verhaal een tikkeltje voorspelbaar. Toch is het geen typische feelgood en dat vind ik verfrissend. Ik ben benieuwd naar meer van dit duo!

Kersenrood en Kriekezot is verfrissend!

Blogtour Kersenrood en Kriekezot

Mijn recensie is onderdeel van de blogtour van ‘Kersenrood en Kriekezot’. Deze leuke bloggers doen ook mee:

Blogtour Kriekezot en Kersenrood

Liefs,

Veronique

Bedankt Hamley Books voor het boek en de blogtour!

Je kunt dit boek o.a. bij de lokale boekhandel of Bol.com bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Kersenrood en Kriekezot

Auteur: J.B. Ocean
Uitgever: Hamley Books
ISBN paperback:  9789464510782 

Op de hoogte blijven?

Abonneer je hieronder op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge