Recensie: Lieve ik – Petra Kruijt

Lieve ik  recensie Petra Kruijt

Afgelopen vrijdag vertelde ik je al over ‘Blauwdruk van geluk’ van Petra Kruijt. De cover met de neonletters vond ik fantastisch, maar wist je dat ook de eerdere boeken van Petra een nieuw jasje hebben gekregen? Van Uitgeverij Zomer & Keuning ontving ik Lieve ik mét nieuwe cover. In mijn recensie vertel ik je meer over dit boek. Lees je mee?

Het verhaal van Lieve ik

Hier gaat ‘Lieve ik’ over:

De feelgoodroman ‘Blauwdruk van geluk’ van Petra Kruijt gaat over de vraag: hoe word je wie je bent? Hoofdpersoon Navy werd geboren op het witte doek. Haar moeder ging namelijk zo ver met methodacting dat ze tegelijk met haar personage zwanger werd. De film werd een kaskraker, en de baby? Die werd in één klap beroemd. Navy’s jeugd bestond uit huiswerk maken op de set, rodeloperfeestjes en het gevoel dat ze een accessoire was. Nu is Navy, die zichzelf liever gewoon Avy laat noemen, een twintiger die schoonmaakwerk doet in een hotel. Ze probeert daarnaast aan de bak te komen als actrice. Zonder succes, tot ze filmmaker Raoul ontmoet. Hij gelooft in haar. Maar is dat terecht?

Mijn mening

De voorkant van ‘Lieve ik’ heeft een nieuw jasje gekregen en het past perfect bij de andere boeken van Petra Kruijt. De neonletters geven het een speels effect. De titel past perfect bij het verhaal.

‘Lieve ik’ is een echte feelgood. Het is een leuk verhaal en het geeft me een lekker gevoel. Het is geen spannend verhaal en soms is het kabbelend. Het gevoel dat ik kreeg van het boek, vind ik belangrijker dan het tempo. Het bezorgde me een fijne leestijd.

Bepaalde dingen gaan in het verhaal heel makkelijk. Ik vond het niet storend. Het laat je even de huidige tijd vergeten en je droomt weg naar een andere wereld.

De personages zijn leuk, maar soms een beetje vlak. De stijl van Petra Kruijt is fijn en leest heel makkelijk. Ik las eerst ‘Blauwdruk van geluk’ (het nieuwste boek van Petra) en dan merk je dat de stijl van Petra gegroeid is.

Ik heb genoten van ‘Lieve ik’. Het was een heerlijk verhaal en de cover is fantastisch geworden!

Lieve ik laat je wegdromen en al je zorgen vergeten.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Uitgeverij Zomer & Keuning voor het boek!

Support je lokale boekhandel en bestel het boek daar.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Lieve ik

Auteur: Petra Kruijt
Uitgever: Zomer & Keuning
ISBN ebook: 9789020539691 
Prijs ebook: €7,99
ISBN paperback: 9789020539967 
Prijs paperback: €10,-

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge