Recensie: Meisje ontmoet jongen – Ali Smith


Op Het Indie Uitgeversfestival sprak ik met de leuke mensen van Uitgeverij Orlando. De cover van Meisje ontmoet jongen van Ali Smith is een moderne hervertelling van de mythe van Iphis. In mijn recensie vertel ik je meer over deze bijzondere roman die indruk op me maakte. Lees je mee?

Het verhaal van Meisje ontmoet jongen

Een meisje ontmoet een jongen. Het is het oudste verhaal van de wereld. Maar wat gebeurt er als een oud verhaal onder compleet nieuwe omstandigheden verteld wordt?

Anthea wordt verliefd op haar schoolvriendin Robin, tot ontsteltenis van haar zus Imogen, die het moeilijk te accepteren vindt dat haar zus lesbisch is. Imogen heeft zo haar eigen problemen op haar werk bij een bedrijf dat flessen gebotteld water verkoopt, en ze loopt tegen het seksisme van haar collega’s aan. Wanneer ze in een positie wordt gebracht die haar doet twijfelen aan haar eigen normen en waarden krijgt ze meer begrip voor de genderrollen…

Mijn mening

‘Meisje ontmoet jongen’ viel me op door de prachtige cover. Het roodborstje heeft sowieso een speciale betekenis voor me, dus het was al een schot in de roos. De omslag is grafisch heel sterk. Het heeft iets mysterieus.

Het verhaal is een moderne hervertelling van de mythe van Iphis en dat vind ik heel interessant. Ik kende de mythe niet, dus voor mij was dit gewoon een verhaal. Ken je de mythe wel? Dan denk ik dat dit een interessante hervertelling is. Het boek heeft 160 pagina’s en daar wordt eigenlijk alles in gezegd.

Ali Smith heeft een stijl waar je van moet houden. Er zijn bijvoorbeeld geen aanhalingstekens te vinden in het verhaal. De dialogen zijn hierdoor nog meer onderdeel van het verhaal. Ik vond het verfrissend. Hoewel ik een zwak heb voor het juiste gebruik van interpunctie.

Het verhaal is warm, springend en levendig. Tegelijkertijd is het bijna poëtisch en is het heel stijlvol geschreven. In het begin moest ik even doorbijten, want het is een tikkeltje traag. Later vond ik hem heel verrassend en heb ik genoten van het verhaal.

Meisje ontmoet jongen is warm, springend en levendig.

Benieuwd naar dit boek? Bestel dit boek bij o.a. Bol of Bruna of steun de lokale boekhandel! Ook te vinden op Kobo Plus!

Liefs,

Veronique

Bedankt voor het boek Uitgeverij Orlando!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Koop je via mijn link een artikel (iets anders dan boeken mag ook) dan krijg ik een commissie! Jij merkt er niks van, maar je steunt wel Veronique’s Boekenhoekje. Meer informatie is hier te vinden.

Op zoek naar een proeflezer/meelezer voor je verhaal? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

Gegevens van Meisje ontmoet jongen

Auteur: Ali Smith
ISBN paperback: 9789083335803 
ISBN E-book: 9789083335810 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge