Recensie: Slashwerk – Femke Meijboom

In januari las ik het boek Slashwerk van Femke Meijboom al proef en in augustus ontwierp ik de boekenlegger en het bedankkaartje voor Femke. Een hele toffe klus waar ik trots op ben. Maanden later las ik het boek nogmaals. Vandaag ga ik je meer vertellen over dit inspirerende boek. Lees je mee?

Het verhaal van Slashwerk

Hier gaat ‘Slashwerk’ over:

Weet jij al wat je wilt doen na je studie? Wil je als zelfstandig ondernemer aan de slag en je eigen empire opzetten? Of ga je voor een startersfunctie bij een tof bedrijf en de carrièreladder beklimmen? Ik twijfelde lang tussen beide opties, maar dat hoeft niet.

Als oud-student herken ik de struggle; niet weten wat je met je leven moet nu je eindelijk, na jaren strijden, je diploma vast hebt. Er zijn zeeën van tijd, maar de volgende fase van het leven staat voor de deur.

In ‘Slashwerk’vertel ik je hoe het is om binnen de huidige tijdsgeest een baan te zoeken of een eigen bedrijf te starten.

In dit boek leer je:

  • Een balans te vinden tussen werken, ondernemen en een studie.
  • Positief opvallen als sollicitant en ondernemer.
  • Dat je het waard bent om jouw ideale leven te creëren/leiden.

Ben je er klaar voor om je eigen weg te kiezen? 

Mijn ontwerpen

Dit zijn de ontwerpen van het kaartje en de boekenlegger:

Mijn mening

De cover van ‘Slashwerk’ is een opvallende. Het is strak. Misschien dat de tekst boven de titel een tikkeltje onduidelijk is, maar het past wel bij de sfeer van het boek. De vormgeving van de rest van het boek is ook strak. Er is aandacht besteed aan de details.

Het onderwerp zorgt voor herkenbaarheid. Het is een situatie die iedereen herkent of kent. Hoe vaak krijg je wel niet de vraag: ‘En wat ga je hierna doen?’ of ‘Wat wil je later worden?’ Vragen waar ik altijd enorm nerveus van werd. Ik wist het gewoon niet (en misschien weet ik dat nog steeds wel niet). Femke schetst een beeld dat veel mensen zullen herkennen. Daarmee stelt ze zich heel kwetsbaar op. Het is een persoonlijk verhaal met een eerlijkheid die me verbaasde. Ik vond het heel knap om je zo open te stellen. Sommige stukken raakten me.

De stijl van Femke Meijboom is enorm gegroeid. Ik heb natuurlijk het boek proefgelezen, maar ik heb ook ‘Jo’ (biografie over de oma van Femke) gelezen en door ‘Slashwerk’ zie ik nu hoe de stijl is verbeterd. Het leest heel prettig.

Het boek bevat verschillende interviews en daardoor put Femke niet alleen uit haar eigen ervaring, maar ook uit die van anderen. Slim! Ik vond de interviews in het eerste deel misschien een beetje te veel van het goede en misschien was afwisseling beter geweest, maar je zou ook gewoon de stukken kunnen lezen die je inspireren of die je aanspreken.

Na het lezen voelde ik me enorm gemotiveerd en geïnspireerd. Het is alsof ik een motivatiespeech heb gehoord. Ik wil al mijn dromen waarmaken. Tof als een boek dit kan losmaken!

Slashwerk is enorm motiverend en inspirerend. Aanrader!

Liefs,

Veronique

*Bedankt Femke Meijboom voor het boek, het proeflezen en de toffe ontwerpklus!

Je kunt het boek kopen bij Femke Meijboom.

Lees hier meer over proeflezen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Slashwerk

Auteur: Femke Meijboom
ISBN paperback: 9789083085531

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge