Recensie: Spiegeleffect – Marleen Hartog

In 2019 las ik de thriller ‘Skoftig’ van Marleen Hartog. Toen ik gevraagd werd om mee te doen aan de blogtour rondom haar nieuwste boek Spiegeleffect zei ik direct ja! In mijn recensie ga ik je meer vertellen over deze nieuwe thriller. Lees je mee?

Het verhaal van Spiegeleffect

Hier gaat ‘Spiegeleffect’ over:

De relatie van Kim en Marius lijkt stabiel, toch is Kim zichzelf onderweg volledig kwijtgeraakt. Wanneer ze in de spiegel kijkt, ziet ze een vrouw die ze niet kent. In de hoop zichzelf terug te vinden, vlucht ze naar Thailand, waar op dat moment een meedogenloze seriemoordenaar actief is.

Lona draagt de last van een gruwelijk geheim. Om te overleven leidt ze een teruggetrokken bestaan. Wanneer ze het belangrijkste in haar leven dreigt te verliezen, wordt ze gedwongen de confrontatie aan te gaan met haar donkere kanten.

Kan ze voorkomen dat de verpletterende waarheid aan de oppervlakte komt?

Mijn mening

Bij ‘Skoftig’ kreeg je als blogger een heel leuk promotiepakket. Bij ‘Spiegeleffect’ was dat niet anders. Het is altijd leuk als er extra aandacht is besteed aan de promotie. Hieronder deel ik even een foto met je en dan gaan we verder met de recensie!

‘Spiegeleffect’ begint snel. De stijl van Marleen Hartog is fijn en ze sleurt je mee. Je leest ook alle gedachten van de hoofdpersonage. Het is alsof jij het hoofdpersonage bent. Hierdoor wordt de lezer betrokken bij het verhaal.

De voorkant is mysterieus en misschien zelfs een beetje eng. De binnenkant is heel mooi vormgegeven. Er is gelet op details, zoals het spiegelende effect. De titel komt hier mooi in terug. De sfeer in het verhaal is soms beklemmend.

Soms is het verhaal vaag en ben ik de rode draad kwijt. Het hoe en wat vond ik soms onduidelijk. Ik vroeg me soms af waar het heen zou gaan.

Kim is een goed uitgewerkt personage. Ze heeft een aantal mooie lagen. Er zit ergens een twist in het verhaal qua personages. Hier kan ik niet te veel over zeggen vanwege spoilers, maar ik snapte deze keuze niet helemaal.

Het verhaal is opgedeeld in verschillende delen. Deel 1 vond ik heel spannend. Het begint heel goed en zit interessant in elkaar. Het einde van dit deel zet je op scherp. Deel 2 is even schakelen. Er begint een nieuw soort verhaal lijkt het. Toch komt het op een mooie manier bij deel 3. Deel 3 vond ik geweldig. Het was zo goed! Hier kwam de stijl van Marleen Hartog het beste naar voren.

Spiegeleffect heeft een beklemmende sfeer. De stijl van Marleen Hartog komt in dit verhaal goed naar voren. De cover is ontzettend goed gekozen!

Blogtour Spiegeleffect

Deze recensie is onderdeel van de blogtour rondom ‘Spiegeleffect’. Deze leuke bloggers doen ook mee:

Meer lezen van Marleen Hartog? Je kunt hier een gratis mini-thriller downloaden.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Marleen Hartog voor het boek en de blogtour!

Steun je lokale boekhandel en koop je boek daar.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Spiegeleffect

Auteur: Marleen Hartog
Uitgever: Uitgeverij Miss Creative
ISBN ebook: 9789082083231
ISBN paperback: 9789082083286 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge