Recensie: Tijdrit – Angela Stegeman

De Tour de France is net afgelopen en de Olympische Spelen in Tokio zijn in volle gang. Daarom vond ik het tijd voor een boek met een sportief randje. Ik las de feelgoodroman Tijdrit van Angela Stegeman. In mijn recensie vertel ik je er meer over. Lees je mee?

Het verhaal van Tijdrit

Hier gaat ‘Tijdrit’ over:

Susanne de Jonghe mag als enige vrouw starten in de tijdrit van de Tour de France. Na het winnen van een YouTube-wedstrijd wordt zij opgenomen in het team van een van Nederlands beste tijdrijders: Scott Peeters. Deze valt als een blok voor de snelle amateur, maar wil haar liever haten. Susanne probeerde het leven te redden van zijn vriendin, maar faalde. Sindsdien doet hij er alles aan om haar te vermijden. Het lot brengt hen echter samen, hoewel geholpen door een ploegleider met een dubbele agenda. Beiden proberen in deze Ronde van Frankrijk het leven letterlijk weer op de rit te krijgen, maar het verleden is sneller dan zij en haalt hen genadeloos hard in.

Mijn mening

De cover van ‘Tijdrit’ past goed bij de sfeer in het verhaal en bij het thema van het boek. De gele kleur van de Tour de France is direct herkenbaar.

De invalshoek om een vrouw te laten starten in de tijdrit van de Tour de France is heel origineel. Het verhaal is misschien een beetje voorspelbaar, maar toch ben je benieuwd hoe het verhaal in elkaar zit. Angela Stegeman weet je op bepaalde momenten te verrassen met interessante plotwendingen.

Er is een bepaalde gebeurtenis in het verleden die alles op scherp heeft gezet. Je hebt geen idee hoe het zit en alles lijkt met elkaar verweven. Langzaam ontvouwt het verhaal zich en begin je de puzzelstukjes op de juiste plek te leggen.

Van de personages Susanne en Scott krijg je geen hoogte. Toch maken de personages je nieuwsgierig naar meer. Je bent benieuwd of de personages zich nog zullen ontwikkelen.

Door die ene gebeurtenis in het verleden kan het verhaal soms ‘zwaar’ aanvoelen. Het kan weemoedig voelen. Soms komt er luchtigheid of humor voor in de plaats, maar soms blijf je als lezer een beetje hangen in dit zware gevoel.

De stijl van Angela Stegeman is fijn. Het is prettig geschreven en je wordt in het verhaal gezogen. Je voelt de liefde voor het wielrennen van de pagina’s spatten. Je merkt tijdens het lezen ook de ervaring van Angela Stegeman als wielrenster.

Meer lezen van Angela Stegeman? Je kunt hier de recensie van ‘Pumps, pillen & Popcorn’ lezen.

Tijdrit is een feelgoodroman met interessante plotwendingen.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Uitgeverij Ellessy voor het boek!

Je kunt dit boek bij de lokale boekhandel en o.a. Bol.comBookspot en Bruna bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Tijdrit

Auteur: Angela Stegeman
Uitgever: Uitgeverij Ellessy
ISBN paperback: 9789086604333 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge