Recensie: Uitgespeeld – Inge Spaan

Dag 12 alweer! We zijn op de helft van Blogmas 2021. Wat raar! Vandaag heb ik de recensie van een spannende thriller voor je. Ik las Uitgespeeld van Inge Spaan. Lees je mee?

Het verhaal van Uitgespeeld

Als Laura’s vader plotseling overlijdt, is het haar taak kleding uit te zoeken die hij in zijn kist zal dragen. Daarbij doet ze een ontdekking die ze liever niet had gedaan. Wat heeft hij te maken met de verdwijningszaak die volop in het nieuws is? Voor het oudere echtpaar dat van de aardbodem lijkt verdwenen, wordt het ergste gevreesd. Het blijkt om de ouders van Laura’s vroegere klasgenoot Rogier te gaan en Laura zoekt contact met de herrieschopper van twintig jaar geleden. Laura’s collega Leendert besteedt een groot deel van zijn vrije tijd aan spelletjes in de digitale wereld. Zijn favoriete spel Klopjacht lijkt erg waarheidsgetrouw. Kan Leendert iets voor Laura betekenen in haar zoektocht naar de waarheid en kunnen ze samen een dramatische afloop voorkomen?

Mijn mening

De voorkant van ‘Uitgespeeld’ zet je op het verkeerde been. Het lijkt te gaan om een gezellig verhaal totdat je de achterkant leest. Niks gezellig verhaal, maar een spannende thriller.

Leendert is een vlak personage. Je krijgt eigenlijk geen hoogte en hij blijft een beetje mysterieus. Hij past wel heel goed bij het open karakter van Laura. Laura is een interessant personage. Je leert haar direct kennen, maar ze is een beetje vlak in haar emoties. Ik miste hier wat diepgang.

Er sluimert iets in ‘Uitgespeeld’. Je hebt alleen geen idee wat. Je voelt aan alles dat het misgaat. Er zitten veel snelle gebeurtenissen in het verhaal en dat zorgt ervoor dat de spanning op hoog niveau blijft. Het wordt goed opgebouwd en langzaam zul je als lezer dingen gaan verbinden.

Inge Spaan ken je van haar thriller ‘Oververhit’. Ook al zo’n spannende thriller. De stijl van Inge komt in dit deel nog beter tot uiting. Het is een fijne stijl.

De rol van het spel vond ik een mooi gegeven. Het is een interessante keuze. Je krijgt ontzettend veel informatie tijdens het lezen en in het begin heb je het idee dit niet nodig te hebben voor het verhaal. Later blijkt de informatie toch nuttig. Gelukkig maar, want daardoor krijg je een beter beeld van het verhaal. Ik was verrast, maar de fervente thrillerlezer kan het plot en de dader snel doorzien.

Uitgespeeld is een spannende, sluimerende thriller met veel vaart.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Uitgeverij LetterRijn voor het boek!

Je kunt dit boek bij de lokale boekhandel en o.a. Bol.com bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Uitgespeeld

Auteur: Inge Spaan
Uitgever: Uitgeverij LetterRijn
ISBN paperback:  9789493192089 
ISBN e-book: 9789493192195 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge