Recensie: Wervelstof – Suzanna Esther

Van uitgeverij Ambilicious kreeg ik het boek Wervelstof van Suzanna Esther opgestuurd. Heel erg bedankt daarvoor. De kleuren van de cover deden me denken aan een schilderij van Van Gogh (Korenveld met kraaien) en daardoor was ik nieuwsgierig naar het verhaal.

Het verhaal

Het verhaal gaat over Suzan. Ze zit in het laatste jaar van haar kappersopleiding. Dan ontmoet ze Steve. Samen hebben ze het heel gezellig. Hij woont echter niet in Nederland, maar aan de andere kant van de wereld. Hij vertrekt één dag later naar huis. Een briefwisseling volgt en er ontstaat een mooie vriendschap. Dan stuurt hij haar een vliegticket om naar hem toe te komen. Suzan worstelt met de vraag: wat  doe je? Ze kennen elkaar één dag… Een worsteling tussen zekerheid en avontuur volgt. Kan Suzan haar eenzaamheid overwinnen door naar de andere kant van de wereld te gaan?

Mijn mening

De schrijfstijl van Suzanna Esther is aangenaam en fijn. Het verhaal zit goed in elkaar en het leest goed weg. De aanwijzingen richting Steve zijn subtiel en je gaat steeds afvragen: “wat verbergt hij?” Dit heeft Suzanna erg goed gedaan. Het is een verhaal met een opbouw naar een ontknoping die je misschien ziet aankomen, maar die je toch verbluft. Het is een bijzonder verhaal dat je raakt en binnenkomt. Je ervaart een gevoel van eenzaamheid en verdriet. Het is knap hoe Suzanna inspeelt op deze gevoelens.

Na de ontknoping volgt al snel het einde. Dit einde komt heel plotseling. Als lezer blijf je achter met vragen. Deze blijven onbeantwoord en daardoor voel je je een beetje in de steek gelaten. Voor mijn gevoel was het verhaal nog niet ‘af’. Het geeft een heel onbevredigend gevoel. Je hebt het gevoel iets te missen.

Liefs, Veronique

*Bedankt uitgeverij Ambilicious voor het boek.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie is hier te vinden.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Dit boek kopen?
Boeken algemeen

4 Replies to “Recensie: Wervelstof – Suzanna Esther”

  1. Hallo Veronique. Prima recentie. Je hebt me nieuwsgierig gemaakt doordat je de clou niet verraden hebt. Ga zo aub door. Groet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge