Mijn favoriete televisieserie: Baantjer

Ik ben een grote fan van de boeken van Baantjer en ik noem De Cock vaak als mijn favoriete personage. Daarnaast schreef ik al eens eerder over de serie Baantjer. Afgelopen vrijdag keek ik de allerallerlaatste aflevering van deze televisieserie. Het was een bijzonder moment. Vandaag vertel ik je iets meer over mijn favoriete serie.  Gewoon, omdat ik het leuk vind.

Televisieserie Baantjer

De boeken verslond ik en later kwam ik erachter dat er een televisieserie van was. Heel lang keek ik de afleveringen online, maar ze stonden allemaal door elkaar. In september 2016 haalde ik mijn Propedeuse. En ik was zo trots op mezelf, dat ik mezelf de hele box van alle seizoenen cadeau deed.

Mooiste scène

De eerste aflevering vond ik heel magisch en de intro klonk als muziek in mijn oren. Afgelopen vrijdag keek ik de laatste aflevering en het was heel bijzonder. Elke keer keek ik een paar afleveringen. Zo kon ik optimaal van mijn cadeau genieten. Ik deed een dik jaar over alle afleveringen. En toen was het klaar… je hebt zoveel afleveringen gekeken, seizoen na seizoen en je leert de hoofdpersonen kennen. Als een serie dan afgelopen is, voelt dat heel onwennig en heel raar.

Ergens vond ik het een heel mooi einde. Het shot dat De Cock wegloopt en je hem de gracht ziet overlopen, was een van de mooiste scènes van de hele serie. Ik had kippenvel! Deze laatste scène zie je ook in alle intro’s voorbij komen. Hieronder staat een intro van een seizoen.

Ik ben benieuwd! Wat is jouw favoriete serie?

Liefs,

Veronique

6 Replies to “Mijn favoriete televisieserie: Baantjer”

  1. ik vond het een heerlijke serie om te kijken op TV. Maar ik moet eerlijk toegeven dat ik de boeken nog niet gelezen heb. Je hebt me er wel nieuwsgierig naar gemaakt.

  2. Wat leuk om te lezen dat er nog een Baantjerfan is. Deze serie is al zo oud, maar ik heb twee jaar geleden met heel veel plezier alle afleveringen via YouTube nog eens teruggekeken. Echt genieten! Ik vind de cliché-opbouw van de afleveringen en het steeds op het verkeerde been gezet worden zo leuk. Hopelijk ben ik de afleveringen over een paar jaar weer vergeten en kan ik ze dan gewoon voor de derde keer allemaal gaan kijken 😉
    Romy onlangs geplaatst…Even niets doen?! 7 tips waarmee dat wél lukt!My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge