Recensie: De drie dochters 3: Olivia’s geheim – Muna Shehadi

Olivia's geheim

Van Uitgeverij HarperCollins kreeg ik het derde deel van ‘De drie dochters-serie’ van Muna Shehadi. Olivia’s geheim is een mooie afsluiter van deze trilogie. Deze serie is een aanrader voor fans van ‘De zeven zussen’. In mijn recensie vertel ik je meer over deze mooie roman. Lees je mee?

Het verhaal van Olivia’s geheim

LET OP: er staan eventueel spoilers van deel 1 (Rosalinds leugen) en deel 2 (Eve’s waarheid) in deze samenvatting!

Dit staat op de achterkant van ‘Olivia’s geheim’:

Het leven van Olivia Croft staat op zijn kop. Na weer een vergeefse auditie en het stopzetten van haar tv-show heeft ze haar zinnen gezet op de baby waar ze al zo lang naar verlangt. Maar dan komt ze erachter dat haar echtgenoot Derek de afgelopen jaren niet eerlijk tegen haar is geweest. Halsoverkop verruilt Olivia Los Angeles voor de kust van Maine, de plek waar ze gelukkige herinneringen heeft – aan haar jeugd en aan haar moeder Jillian.
Terwijl Olivia worstelt met het verlies van haar carrière en haar huwelijk, raakt ze bevriend met Duncan, een man met zijn eigen verdriet. Maar voordat Olivia kan dromen over een nieuwe toekomst, moet ze in het reine zien te komen met het verleden…

Mijn mening

‘Oliva’s geheim’ is een mooi verhaal, maar heeft een andere sfeer dan de andere delen van ‘De drie dochters’-serie. Dit komt doordat Olivia een heel ander karakter heeft dan haar zussen (net als in het ‘echte’ leven), maar ook het verhaal heeft een andere opzet dan de voorgaande delen. Het is verrassend.

In het begin is Olivia een oppervlakkig personage. Als je de vorige delen hebt gelezen, dan heb je je waarschijnlijk een beeld van Olivia gevormd. In dit deel leer je haar kennen en kom je achter de ware persoonlijkheid van Olivia.

‘Olivia’s geheim’ is een heel leuk verhaal. In dit deel durft Muna Shehadi een onderwerp aan te kaarten (ik zeg niks vanwege spoilers). Er is een portie lef voor nodig en daar heb ik respect voor. Het is een bijzonder onderwerp.

In dit derde deel krijg je ook spoilers over de andere verhalen te lezen. Je leest bijvoorbeeld hoe het met haar zussen gaat. Hier moet je wel bedacht op zijn. Toch is het verhaal goed los te lezen.

De covers van alle boeken passen perfect bij elkaar en de sfeer in de verhalen. Toch is de cover van ‘Olivia’s geheim’ mijn favoriet. Hij beschrijft voor mij het beste de sfeer van het verhaal.

Olivia’s geheim is de perfecte afsluiter voor De drie dochters-trilogie. Ook deze zus sluit je in je hart.

De drie dochters-serie

Dit is de juiste volgorde van ‘De drie dochters’-serie:

Liefs,

Veronique

*Bedankt Uitgeverij HarperCollins voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Je kunt het boek kopen bij jouw boekhandel!

Gegevens van ‘Olivia’s geheim’

Auteur: Muna Shehadi
Uitgever: Uitgeverij HarperCollins
Aantal pagina’s: 368
ISBN ebook: 9789402759273 
Prijs ebook: €9,99
ISBN paperback: 9789402704730 
Prijs paperback: €19,99

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge