Recensie: De oogstmeisjes – Nikola Scott

Als je houdt van de boeken van Sarah Lark en Lucinda Riley, dan ga je De oogstmeisjes van Nikola Scott ook geweldig vinden. Ik vertel je op dag 15 graag meer over deze mooie roman. Lees je mee?

Het verhaal van De oogstmeisjes

Familiegeheimen en intriges spelen de hoofdrol in deze prachtige roman voor fans van Kate Morton en Lucinda Riley.

Londen, 2004. Journaliste Frankie groeide op bij haar oma Violet, tot de omstandigheden hen uit elkaar dreven. Inmiddels heeft ze haar grootmoeder, een beroemdheid in de society-wereld, al jaren niet meer gezien. Tot ze de opdracht krijgt een reportage over Violet te schrijven. Dan komt ze erachter dat bepaalde gebeurtenissen uit het verleden angstvallig door haar oma verborgen worden gehouden.

Somerset, 1940. Na een tragedie tijdens de Blitz ontvlucht de zeventien-jarige Violet Londen en sluit zich aan bij The Women’s Land Army. Als ‘oogstmeisje’ wordt ze tewerkgesteld op het landgoed Winterbourne Orchard. Ondanks het zware werk en een tirannieke baas sluit ze hechte vriendschappen met de andere meisjes, tot er op een avond iets verschrikkelijks gebeurt, wat voor altijd verborgen moet blijven…

Mijn mening

Het begin van ‘De oogstmeisjes’ is heel goed. Het is er eentje die je direct raakt. Het is spannend en een tikkeltje heftig. Je zit direct in het verhaal, maar dan zwakt de spanning af en is het een kabbelend verhaal met een aantal mooie verrassingen. Het tempo van het verhaal had iets hoger mogen liggen.

Nikola Scott heeft een fijne stijl. De beschrijvingen van de omgeving, de gewoontes en gewoon de hele beleving van 1940 is zo goed gedaan. Je waant je echt in die tijd. Nikola gaat daarna vloeiend over naar het heden. Deze omschakeling is heel goed uitgewerkt. Het schakelen tussen de personages en de verschillende tijden gaat sowieso heel soepel.

De personages zijn zo verschillend en hebben zoveel laagjes. Ze zijn heel mooi opgebouwd. In het begin moest ik even wennen aan de naïeve Violet, maar toen ik eenmaal dat hobbeltje over was, vond ik haar een geweldig personage. Soms heb je in een boek een favoriet hoofdpersonage, maar in deze roman heb ik dat absoluut niet. Eigenlijk is elk hoofdpersonage mijn favoriet. Als de emoties beter waren uitgewerkt, dan was het helemaal af geweest. Nu kwamen de emoties niet echt binnen.

Er zitten een aantal mooie verrassingen in dit verhaal. Het verhaal laat je gewoon genieten. Als je van historische romans houdt, dan is dit mijn aanrader. Het deed me denken aan de verhalen van Lucinda Riley, Sarah Lark en Clare Marchant.

De oogstmeisjes is een hele mooie historische roman met een aantal mooie verrassingen.

Liefs,

Veronique

Bedankt Uitgeverij HarperCollins voor het boek!

Je kunt dit boek bij de lokale boekhandel en o.a. Bol.com bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van De oogstmeisjes

Auteur: Nikola Scott
Uitgever: Uitgeverij HarperCollins
ISBN paperback:  9789402708288 
ISBN e-book: 9789402762150 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge