Recensie: Lieve Céline – Hanna Bervoets


Ik deelde al eerder boeken uit de Leeslicht-serie, zoals ‘De laatste getuige‘ en ‘Oorlogswinter‘. Nu vertel ik je graag alles over Lieve Céline van Hanna Bervoets in eenvoudige taal. Lees je mee?

Het verhaal van Lieve Céline

Brooke woont met haar moeder en zus in Amsterdam-Noord. Ze hoeft van haar moeder niet meer naar school. Brooke luistert de hele dag de muziek van zangeres Celine Dion. Als alles in haar leven dreigt mis lijkt te gaan, heeft Brooke nog maar een doel: Celine Dion zien optreden. Brooke reist in haar eentje naar Las Vegas. Vanaf Schiphol schrijft ze brieven aan Celine Dion. Zo wordt langzaam duidelijk wat er allemaal is gebeurd voordat Brooke in het vliegtuig stapte…

Mijn mening

‘Lieve Céline’ is een mooie bewerking in eenvoudige taal. Ik denk dat dit ook het lezen aantrekkelijker maakt voor mensen die dat moeilijk vinden.

De brieven van Brooke onthullen langzaam het verhaal. Dit maakt het geheel nog schrijnender en verdrietiger. Het is een heel heftig verhaal, hoewel dat misschien op het eerste oog niet zo lijkt.

Ik verwachtte een typisch jeugdboek, maar ik zat ernaast. Misschien ben ik op het verkeerde been gezet door de cover van het boek. Als je niet met deze verwachting het verhaal ingaat dan ben je verrast door de diepgang en de emoties.

Het is een verhaal dat me nog lang is bijgebleven. Ik had wel na het lezen nog een aantal vragen. Er gebeurt veel in het verhaal en dat maakt het verhaal ook heftig. Brooke is een mooi personage en wordt op een goede manier neergezet.

Lieve Céline is een intens verhaal!

Benieuwd naar de Leeslicht-versie? Klik dan hier om hem op Bol.com te bekijken!

Benieuwd naar de originele versie? Klik dan hier om hem op Bol.com te bekijken!

Of koop het boek via Bookspot of Bruna of steun de lokale boekhandel!

Meer over Leeslicht

Eerder vroeg ik Uitgeverij Eenvoudig Communiceren om iets te vertellen over dit concept:

“Wij schrijven makkelijke boeken voor mensen die lezen lastig vinden. Dat doen we omdat we denken dat leesplezier de sleutel is tot leesvaardiger worden. We geven onze eigen boeken uit, maar we hertalen ook bekende boeken naar A2/B1 leesniveau, zodat iederéén van deze boeken kan genieten. Ook mensen voor wie ‘normale’ boeken te moeilijk zijn.”

Meer van Leeslicht?

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen op Veronique’s Boekenhoekje? Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.


Liefs,

Veronique

Bedankt Uitgeverij Eenvoudig Communiceren voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Lieve Céline

Auteur: Hanna Bervoets
Uitgever: Uitgeverij Eenvoudig Communiceren
ISBN paperback: 9789086961962

Op zoek naar een proeflezer en/of meelezer voor je manuscript? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge