Recensie: Midden in de storm – Karen Kingsbury


Eerder las ik al boeken over de familie Baxter. Midden in de storm van Karen Kingsbury is eigenlijk de prequel in de serie over deze familie. Ik vertel je in mijn recensie graag meer over het boek waar het allemaal mee begint. Lees je mee?

Het verhaal van Midden in de storm?

Er is storm op komst terwijl de familie Baxter zich klaarmaakt de bruiloft van Kari. Twijfels en conflicten komen opeens aan het licht. Moeder Elizabeth maakt heeft een akelig voorgevoel.

Kari krijgt plotseling last van koudwatervrees. Ondertussen is haar broer Luke boos op hun zus Ashley, die net uit Parijs is gekomen als een alleenstaande moeder en hun ouders met veel te veel zorg opzadelt. Ashley en haar zus Brooke lijken het geloof, dat altijd de lijm is geweest die de familie bij elkaar hield, te hebben verloren. En Kari kan maar niet begrijpen waarom Ashley haar goede vriend Landon Blake blijft afwijzen, terwijl hij duidelijk nog steeds veel om haar geeft.

Terwijl de storm zijn hoogtepunt bereikt, komen er schokkende waarheden aan het licht. Kan de familie Baxter ook in deze omstandigheden een hechte familie blijven?

Mijn mening

Eerder las ik al ‘Waar ik voor leef‘ en ‘Genade in Parijs‘ en daardoor kende ik de familie Baxter al. ‘Midden in de storm’ speelt zich af op één dag. Dat maakt dit verhaal heel bijzonder. Het is eigenlijk meer een soort samenvatting voor je aan de serie begint. Je krijgt allerlei achtergrondinformatie en leert de personages heel goed kennen. Wanneer je hierna begint aan de serie heb je direct een goed beeld van de familie.

Het is een leuk verhaal, maar het tempo is traag. Hierdoor had het verhaal me niet helemaal. Heb je eerdere verhalen uit de serie gelezen dan ga je een aantal personages herkennen. Je weet ook precies hoe het later zal aflopen.

Er is een mooie plaats voor het geloof in dit eerste deel. Het loopt als een rode draad door het verhaal. Het is op een goede manier vervlochten met het verhaal. Ik ben benieuwd naar meer van deze familie!

Midden in de storm is een mooi begin van de serie over de familie Baxter!

Benieuwd naar dit boek? Bestel dit boek bij o.a. Bol of Bruna of steun de lokale boekhandel! Ook te vinden op Kobo Plus!

Alles over de familie Baxter

‘Midden in de storm’ komt voor het eerste deel van de serie. Dit zijn de andere delen in de serie:

 • Nooit te laat
 • Meer dan ooit
 • Tegen elke prijs
 • Als geen ander
 • Voor het leven
 • Zo dichtbij
 • Een huis vol familie
 • Voor altijd samen
 • Op dit moment
 • Tot de maan en terug
 • Het perfecte plaatje
 • Twee wereld voor jou
 • Iemand zoals jij
 • Waar ik voor leef (lees mijn recensie)
 • Genade in Parijs (lees mijn recensie)

Meer van Karen Kingsbury? Lees dan ‘Langs een verre kust‘.

Niks missen van de Feelgoodboekenweek?

Abonneer je hieronder gratis Veronique’s Boekenhoekje en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.


Liefs,

Veronique

Bedankt KokBoekencentrum voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Koop je via mijn link een artikel (iets anders dan boeken mag ook) dan krijg ik een commissie! Jij merkt er niks van, maar je steunt wel Veronique’s Boekenhoekje. Meer informatie is hier te vinden.

Op zoek naar een proeflezer/meelezer voor je verhaal? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

Gegevens van Midden in de storm

Auteur: Karen Kingsbury
Uitgeverij: KokBoekencentrum
ISBN paperback: 9789029734479 
ISBN E-book: 9789029734479 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge