Recensie: Paternoster – Luc Vos

Cover van Uitgeverij LetterRijn

Na een week vol feelgood is het nu weer tijd voor een thriller. Ik las Paternoster van Luc Vos. Na het steengoede ‘Zeven‘ was ik heel benieuwd of dit nieuwe verhaal over Anne Verelst weer zo goed was. In mijn recensie vertel ik je of mijn verwachtingen waargemaakt werden. Lees je mee?

Het verhaal van Paternoster

Meerdere instanties worden zenuwachtig als de ene na de andere priester dood wordt teruggevonden. Gruwelijk vermoord. Motief en dader blijven lange tijd onbekend. De druk op Anne Verelst en haar team stijgt als het tempo van de moorden wordt opgedreven en de onderliggende drijfveer pijnlijk duidelijk wordt. Komen ze op tijd om meer onheil te voorkomen? Werken alle betrokkenen mee of gebeuren er acties buiten Annes controle? Een complexe race tegen de tijd waarbij persoonlijke trauma’s van mensen dicht bij het onderzoek de voortgang niet bevorderen. Dit is het tweede deel uit de serie met Anne Verelst en het gaat chronologisch vooraf aan het eerder verschenen ‘Zeven’.

Mijn mening

Na ‘Zeven‘ ligt de lat hoog, want ik vond dat zo’n goede thriller. Onbewust legde ik de lat voor de volgende thriller van Luc Vos misschien heel hoog. ‘Paternoster’ vond ik minder sterk. Het is een goed verhaal, maar ik was niet zo van mijn sokken geblazen als bij ‘Zeven’. Misschien kun je de verhalen ook niet vergelijken, maar toch heb ik dat gedaan. Het maakt tenslotte wel onderdeel uit van de serie over Anne Verelst.

Luc Vos heeft een goede stijl. Het is strak en zonder poespas. Daarnaast durft hij lugubere details te beschrijven. Soms maakte het me wel een beetje misselijk.

Het verhaal heeft een snel tempo en vanaf de eerste pagina zit je in het verhaal. Ik had wel soms het idee dat ik informatie miste. ‘Paternoster’ komt chronologisch voor ‘Zeven’ en misschien lag het hieraan. Het verhaal is heftig en dat is het onderwerp ook. Je moet hier tegen kunnen.

Anne is een interessant personage, maar ze blijft oppervlakkig en ergens heeft ze iets mysterieus. Ze kan uitgroeien tot een personage met een mooie groei. Het draait eigenlijk om een ander personage en die wordt op een goede manier neergezet. Het plot is goed.

Het nieuwe deel in de serie is al aangekondigd en heet ‘Het Woord’. Meer informatie kun je hier op o.a. Bol.com lezen.

Paternoster heeft een goed plot! Ik ben benieuwd naar meer van Anne Verelst!

Benieuwd naar dit boek? Bestel dit boek bij o.a. Bol of Bruna of steun de lokale boekhandel! Ook te vinden op Kobo Plus!

Meer van Luc Vos?

Wil je meer lezen van Luc Vos? Lees dan ‘Zeven‘ of ‘Spijt‘.

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen op Veronique’s Boekenhoekje? Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.


Liefs,

Veronique

Bedankt Uitgeverij LetterRijn voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Koop je via mijn link een artikel (iets anders dan boeken mag ook) dan krijg ik een commissie! Jij merkt er niks van, maar je steunt wel Veronique’s Boekenhoekje. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Paternoster

Auteur: Luc Vos
ISBN E-book: 9789493192690
ISBN paperback: 9789493192690

Op zoek naar een proeflezer voor je verhaal? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge