Recensie: Sterre’s zomer 1 t/m 3 – Marli Elisa

Covers van De Verhalenfabriek

Leve de Koning! Vandaag heb ik een recensie van de feelgoodserie Sterre’s zomer van Marli Elisa voor je. Het eerste deel, ‘Single op Koningsdag’ is een toepasselijk verhaal voor de feestdag van vandaag. Ik deel vandaag alles over de serie en ik doe een leuke aankondiging. Benieuwd? Lees dan snel verder!

Het verhaal van Single op Koningsdag


Het is Koningsdag en Sterre is níét zichzelf. Ze is een tegenovergestelde versie van zichzelf. Ze danst en gaat uit haar plaat in de oranje menigte, terwijl ze normaal liever rustig een boek leest.

Wat doe je als je uitgerekend op dat moment de liefde van je leven tegen het lijf loopt? En hem per ongeluk vertelt dat je een vet hippe art-mixer bent in plaats van een werkloze net afgestudeerde…?

Kun je een nieuwe liefde beginnen gebouwd op leugens?

Mijn mening

Auteur Marli Elisa ken ik van haar boeken ‘Ik heb mij‘ en van ‘Flora’s winter‘. Ik merkte dat de stijl van Marli is gegroeid. Het is een heerlijke stijl en leest lekker vlot. Daarnaast heeft Marli Elisa een heerlijk gevoel voor humor.

Het verhaal ‘Single op Koningsdag’ is zo’n lekker verhaal. Je weet gewoon vanaf de eerste pagina: dit gaat mis! Heerlijk!

Sterre is een leuk personage. Ze heeft iets waardoor je van haar gaat houden. Alle personages zijn lekker uitvergroot en dat maakt het hilarisch en soms een tikkeltje ongemakkelijk.

Er zitten een aantal herkenbare situaties in. Ik heb genoten van dit eerste van de serie. Op naar meer!

Of je kunt het boek kopen via Bol.comBookspot of Bruna.

Het verhaal Verliefd in Parijs


Sterre doet haar best om haar nieuwe liefde Daan te vertroetelen op zijn verjaardag. Maar door een misverstand denkt hij dat hij een tripje Parijs van haar cadeau krijgt… Terwijl ze dat tripje met haar beste vriendin Mickey zou gaan doen.

Alsof dat nog niet ingewikkeld genoeg is, denkt collega Roos dat het de ideale kans is om wat footage te schieten voor een werkproject. Wat een zooitje.

Maar Sterre adopteert het motto ‘Ça va bien!’

Krijgt Sterre al deze verwachtingen van iedereen gemanaged?

Mijn mening

‘Verliefd in Parijs’ is deel twee in de serie. Het is leuk hoe alle verhaallijnen in dit deel bij elkaar komen. Het is misschien een beetje over the top, maar het is zo heerlijk!

Er zit heel veel humor in. Ik heb regelmatig hardop gelachen. De stijl van Marli Elisa vond ik misschien nog wel beter in dit deel. De personages zijn menselijk neergezet en zitten vol herkenbare karaktertrekjes.

Ik vond dit echt een hele leuke feelgood. Marli Elisa maakt je nieuwsgierig naar deel drie.

Of je kunt het boek kopen via Bol.comBookspot of Bruna.

Het verhaal Verloofd in Zoutelande


Mijn mening

De covers van de serie passen perfect bij elkaar. Ik vind dat ‘Verloofd in Zoutelande’ een heerlijke zomerse cover heeft. Je krijgt bijna zin om naar het strand te gaan.

Sterre maakt een leuke ontwikkeling in de serie door. Ze is echt zo’n leuk personage. Haar gedachtes zijn zo grappig. Ze kijkt op een mooie manier naar de wereld. Je kunt haar misschien wel ’te’ veel vinden.

Dit derde deel is een heel leuk verhaal. Alles komt op een toffe manier bij elkaar. Ik denk dat dit laatste deel mijn favoriet van de serie is!

Zoek je nog een leuke feelgoodserie? Lees dan ‘Sterre’s zomer’!

Of je kunt het boek kopen via Bol.comBookspot of Bruna.

28 april 2023: Live interview op Instagram met Marli Elisa

Op 28 april 2023 om 19.00 uur ga ik live op Instagram Marli Elisa interviewen over de serie! Kom je kijken?

Volg Veronique’s Boekenhoekje op Instagram en volg ook Marli Elisa!

Mocht je er niet bij kunnen zijn dan deel ik op 1 mei het interview op Veronique’s Boekenhoekje in het artikel ‘Mijn april’.

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen op Veronique’s Boekenhoekje? Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.


Liefs,

Veronique

Bedankt De Verhalenfabriek voor de boeken!

*De boeken zijn een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Sterre’s zomer

Auteur: Marli Elisa

Op zoek naar een proeflezer voor je verhaal? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge