Serie Sunday #4: ID-crisis – Pepper Kay

serie sunday

In ‘Serie Sunday’ lees ik een boekenserie en bespreek ik elke maand één boek. Ik besprak al Doodvonnis, Vuurstorm en Maalstroom van de serie rondom Kit Guardner van schrijfster Pepper Kay. Vandaag bespreek ik het boek ID-crisis.

Bedankt Futuro Uitgevers voor de boeken van de serie van Pepper Kay.

Het verhaal

ID-crisis is het eerste deel van de serie. Interstellair privédetective Kit Guardner krijgt de opdracht om Kurush, de zesjarige zoon van het hoofd van de Galactic Council, op te sporen. Ze komt op de thuisplaneet, Anterra, van Kurush aan. Er is ‘iets’ of ‘iemand’ die wil, dat haar opdracht mislukt. Kit wordt beschuldigd van criminele activiteiten en wordt naar P1, de zwaarste strafkolonie (gevangenis) van het universum, gestuurd. Kit komt in een web van intriges terecht en ze moet vechten voor haar leven…

Mijn mening

Id-crisis
Foto van Futuro Uitgevers

Dit is het eerste deel in de serie en dat merk je: Kit wordt duidelijk geïntroduceerd en nieuwe technologieën worden goed uitgelegd. Alles voelt direct heel vertrouwd. Pepper creëert een nieuwe wereld vol details.

Woehoo! De proloog is spannend en je vraagt je af waar dit naar toe gaat. De verschillende losse eindjes komen op een ingenieuze manier bij elkaar.

Ik moest even wennen aan de verschillende buitenaardse rassen en de namen die ze hadden. Soms was ik even kwijt wie wie was. Toch heb ik soms hardop gelachen om de namen van sommige personages. Ze zijn goed verzonnen. De buitenaardse rassen worden goed beschreven en je kunt een goed beeld vormen van hoe ze eruit ziet of welk karakter ze hebben.

Soms was ik even de weg kwijt. Er kwam dan heel veel informatie bij elkaar en het kostte me dan even moeite om er weer in te komen. In dit verhaal ligt het tempo hoog en er gebeurt ontzettend veel.

Ik ga niks verklappen over het plot, maar wat zit het goed in elkaar! Het komt zo natuurlijk bij elkaar. De laatste paar pagina’s had ik kippenvel.

Volgende maand vertel ik jullie meer over Slangenkuil! Tot volgende maand!

De laatste paar pagina’s van ID-crisis had ik kippenvel!

Liefs,

Veronique

*Bedankt Futuro Uitgevers voor het boek.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Koop hier de boeken uit het artikel:
Boeken algemeen

One Reply to “Serie Sunday #4: ID-crisis – Pepper Kay”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge