Recensie: Hopeloos verliefd op Frankrijk! – Rosemarijn Milo

Cover van Eric Jan van Dorp

Vandaag heb ik de recensie van een leuke verhalenbundel voor je! Ik las Hopeloos verliefd op Frankrijk! van Rosemarijn Milo. Ik heb weer genoten van de mooie stijl van deze auteur. Graag vertel ik je meer over deze bundel in mijn recensie. Lees je mee?

Het verhaal van Hopeloos verliefd op Frankrijk!

Rosemarijn Milo schrijft haar verhalen voor de achterblijvers in Nederland. In de meest uiteenlopende onderwerpen vertelt ze over haar ervaringen in Frankrijk, haar nieuwe vaderland. Rosemarijn Milo schrijft haar verhalen voor de achterblijvers in Nederland. In de meest uiteenlopende onderwerpen vertelt ze over haar ervaringen in Frankrijk, haar nieuwe vaderland. Die onderwerpen betreffen onder andere de geschiedenis en het aanzien van haar woonplaats Metz en omgeving, de Franse politiek, geschiedenis en cultuur. Van het hoogstpersoonlijke tot het publieke, van de meest recente ontwikkeling tot ver terug in de geschiedenis. De verhalen bestrijken de periode van begin 2006, het jaar waarin de auteur naar Frankrijk emigreerde, tot eind 2021. In de loop van de jaren verandert de blik op haar omgeving, maar de onderkoelde toon, nu eens met licht bijtende, dan weer met gepeperde humor, verandert niet. Haar observatie blijft scherp. Ze mag dan hopeloos verliefd zijn op Frankrijk, die liefde is niet blind. 

Met een voorwoord van Caspar Visser ’t Hooft: ‘Rosemarijn Milo is iemand die met een vrolijke, levendige blik de dingen beschouwt. Dan worden de dingen als vanzelf de moeite van het liefhebben waard. Neem daarbij een prettige, pittige schrijfstijl – en ja, Frankrijk wordt een land om verliefd op te worden.’

Mijn mening

De voorkant van deze bundel schreeuwt Frankrijk. Je krijgt zin om op vakantie te gaan. Met de verhalen van Rosemarijn Milo waan je je even in Frankrijk. Je krijgt een uniek kijkje in het ‘echte’ leven in Frankrijk.

De verhalen lijken columns en geven een heel persoonlijk beeld van het leven in Frankrijk. Rosemarijn Milo heeft een vlotte stijl. Het is elegant, maar tegelijkertijd heel toegankelijk. Het is warm. Ik ben gek op de stijl van Rosemarijn Milo.

Elke avond las ik een verhaal uit deze bundel. Heerlijk! Je krijgt een les geschiedenis, de cultuurverschillen komen aan bod en de cultuur in Frankrijk verschilt wezenlijk van de Nederlandse cultuur. Je weet hierna ook alles over de woonplaats van Rosemarijn Milo Metz en de omgeving. Het is een interessant geheel van humoristische gebeurtenissen tot overpeinzingen van de auteur. Ik had regelmatig een lach op mijn gezicht!

Meer lezen van Rosemarijn Milo?

Hopeloos verliefd op Frankrijk! is een heerlijke bundel! Je krijgt een lach op je gezicht!

Liefs,

Veronique

Bedankt Rosemarijn Milo voor het boek!

Je kunt dit boek o.a. bij de lokale boekhandel of Bol.com bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Hopeloos verliefd op Frankrijk!

Auteur: Rosemarijn Milo
Uitgeverij: Uitgeverij Grenzenloos
ISBN paperback:  9789493240940 
ISBN e-book: 9789461853189 

Op de hoogte blijven?

Abonneer je hier op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge