Recensie: Plankenkoorts – Tamara Haagmans

Plankenkoorts

Na een week weer eindelijk een recensie. Soms is het nodig om even een stapje terug te doen. Vandaag trap ik af met een leuke recensie voor Feelgoodboeken.nl. Ik schreef elke maand een recensie voor dit leuke platform. Deze maand: Plankenkoorts van Tamara Haagmans.

Het verhaal van Plankenkoorts

Hier gaat ‘Plankenkoorts’ over:

Mara werkt bij het familiebedrijf van haar opa en oma: een winkel met tweedehands boeken, bladmuziek en theaterstukken. Op een dag komen er ineens tientallen mensen achter elkaar de winkel binnen. Ze halen alles overhoop en lijken op zoek te zijn naar iets, maar wat? Wat ligt er in het winkeltje van Mara’s opa en oma?

Dan komt er een knappe man de winkel binnenlopen… Hij heet Lucas, en Mara denkt dat hij ook de winkel komt slopen. Maar niets is minder waar. Wie is hij, en waarom is hij uit het niets zo geïnteresseerd in Mara?

Mijn mening

Plankenkoorts is echt het ultieme feelgoodboek als je iets zoekt, zoals Jacky van Laren, Marijke Vos en Lisette Jonkman. Het is een luchtig verhaal met een goede dosis humor en liefde. 

De personages zijn misschien te vlak. Als deze beter uitgewerkt waren, dan kwam het verhaal nog beter tot zijn recht. De personages voelen nu nog niet helemaal af. Soms is het verhaal misschien te voorspelbaar, maar dat maakt niet uit. De stijl en het verhaal maken veel goed. 

Plankenkoorts is een leuk verhaal vol liefde. Sommige scènes zullen herkenbaar zijn voor je. Dit maakt het verhaal toegankelijker. 
Tamara Haagmans durft in dit verhaal ook een heftige thema, zoals Alzheimer, aan te spreken. Het is mooi dat ze dit thema heeft verwerkt in dit verhaal. Doordat het perfect gedoseerd is, wordt het geen zwaar verhaal. Het blijft luchtig en past daardoor perfect binnen het feelgoodgenre. 

De stijl van Tamara Haagmans is vlot met een dosis humor. Het is het ideale boek voor op vakantie in de zomer of onder een deken in de herfst. De vrolijke cover geeft niks van het verhaal weg, maar je wordt wel direct vrolijk van de vrolijke cover. 

Nog meer boeken van Tamara Haagmans

Dit zijn een aantal van haar andere boeken die ik las:

Liefs,

Veronique

*De recensie was onderdeel van Feelgoodboeken.nl

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Plankenkoorts

Auteur: Tamara Haagmans
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
ISBN ebook: 9789024589838 
Prijs ebook: €4,99
ISBN paperback: 9789024589821 
Prijs paperback: €12,99

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge