Boekentip: De stormroos – Corina Bomann


Toen ik de nieuwste Baantjer kocht, zag ik De stormroos van Corina Bomann liggen bij de kassa. Ik vond de ‘Vrouwen van de Leeuwenhof‘-serie heel mooi, dus ik was heel benieuwd naar dit losse verhaal. In deze boekentip vertel ik je meer over dit mooie boek. Lees je mee?

Het verhaal van De stormroos

Als Annabel in een haven aan de Baltische Zee De stormroos ziet liggen, een oude, verwaarloosde boot met een bordje ‘Te koop’ erop, voelt ze zich er meteen mee verbonden. Hoewel de kotter in slechte staat is, ziet Annabel mogelijkheden om er een drijvend café van te maken en zo een anieuwe toekomst op te bouwen voor zichzelf en haar dochtertje. Er blijkt één andere gegadigde te zijn, ene Christian. Hij wil de boot al net zo graag hebben als Annabel. In hun enthousiasme besluiten ze de boot gezamenlijk te kopen en het avontuur met z’n tweeën aan te gaan.

Tijdens de verbouwing vindt Annabel een brief die iets prijsgeeft van een bewogen verleden: meer dan dertig jaar geleden gebruikte een jonge vrouw De stormroos om over zee te ontsnappen uit Oost-Duitsland. Geschokt gaan Annabel en Chistian op zoek naar die vrouw en proberen ze de tumultueuze geschiedenis van hun boot te ontrafelen – een geschiedenis die teruggaat tot Annabels eigen kindertijd…

Mijn mening in het kort

‘De stormroos’ is zo’n mooi verhaal! Het is vol liefde, genegenheid en het neemt je mee naar het verleden. Ik vond de combinatie heden en verleden heel mooi. Annabel is een mooi personage en je leert haar goed kennen. Christian is een mooie tegenpool. De boot is een mooie verbinding tussen beide personages. Ik heb genoten van deze mooie roman. Een aanrader als je houdt van historische romans.

Benieuwd naar dit boek? Koop dit boek dan via Bol.comBookspot of Bruna of steun de lokale boekhandel!

Meer van Corina Bomann?

Liefs,

Veronique

*Dit boek is geen recensie-exemplaar. Het is puur mijn enthousiasme. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van De stormroos

Auteur: Corina Bomann
Vertaling: Lilian Caris
Uitgeverij: Uitgeverij Boekerij
ISBN e-book: 9789052863665
ISBN paperback: 9789022592090 
Ook via Kobo Plus!

Op zoek naar een proeflezer voor je verhaal? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen op Veronique’s Boekenhoekje? Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge