Recensie: De matchmaker – Marijke Vos

De cover is van HarperCollins

Als je me al langer volgt, dan weet je dat ik gek ben op boeken van Marijke Vos. De matchmaker is haar nieuwste boek. Heb je zin in een winters verhaal? Dan is dit een aanrader voor je! In deze recensie vertel ik je meer over dit boek. Lees je mee?

Het verhaal van De matchmaker

Hier gaat ‘De matchmaker’ over:

Liefde? Ha! Carol gelooft niet in de liefde. Tenzij ze er geld aan kan verdienen. Haar miljonairsmatchingbureau loopt dan ook als een tierelier. Zeker rond de kerstdagen werkt Carol hard en maakt ze lange dagen, wat ze ook eist van iedereen om haar heen, van die incompetente assistente tot de wannabe-barista in het koffietentje op de hoek. Carol kan niet wachten tot de kerstdagen achter de rug zijn. Totdat een nieuwe cliënt haar meeneemt op een bijzondere reis door het verleden en het heden en haar een kijkje in de toekomst geeft. Lukt het dan toch om Carols koude hart te laten smelten?

Mijn mening

Toen ik hoorde dat er een nieuw verhaal van Marijke Vos zou komen, was ik direct enthousiast. Tot nu toe ben ik fan van elk verhaal en dat is met ‘De matchmaker’ niet anders. Het is een heerlijk winters verhaal met een kerst tintje.

De stijl van Marijke Vos is ongelofelijk fijn. In dit verhaal komt de stijl van Marijke nog beter naar voren. Met elk boek wordt de stijl beter!

‘De matchmaker’ is gebaseerd op het bekende verhaal van Scrooge (het verhaal waarin meneer Scrooge in de aanloop naar eerste kerstdag drie geesten op bezoek krijgt). Vroeger vond ik dit een doodeng verhaal en de films vond ik verschrikkelijk. Marijke Vos heeft er niks engs van gemaakt (gelukkig!), maar het juist naar een hedendaags, bijna romantisch, level getild. Daarnaast vond ik dat er een aantal ‘fantasy’-elementen in het verhaal zitten. Dit geeft het verhaal iets magisch. Heerlijk!

De verwijzingen naar kerst zijn geweldig gedaan. Ik houd hier enorm van. Carol is een echte tuttebel. Wat een heks zeg! Wie het verhaal van Scrooge kent, weet hoe het afloopt. Marijke Vos zet met Carol een krachtig personage neer.

Ik heb enorm genoten van ‘De matchmaker’ en het is een aanrader als je gek bent op winterse verhalen of gewoon een lekker feelgoodverhaal zoekt.

De matchmaker is een heerlijk verhaal. Ideaal voor de kerst of winterse dagen!

Meer lezen van Marijke vos?

Liefs,

Veronique

*Ik heb het boek zelf gekocht.

Je kunt het boek kopen bij de online boekhandel!

*Dit boek is geen recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van De matchmaker

Auteur: Marijke Vos
Uitgever: HarperCollins
ISBN ebook: 9789402761818 
Prijs ebook: €3,99

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge