Recensie: Het laatste schooljaar – Sanne Hillemans

Cover van Loft Books

Van Loft Books mocht ik Het laatste schooljaar van Sanne Hillemans lezen. Ik vertel je in mijn recensie graag meer. Lees je mee?

Het verhaal van Het laatste schooljaar

Elke dag gaat Stephanie met lood in haar schoenen naar school. Ze wordt er met de nek aangekeken en gepest, en eigenlijk kan ze dat niemand kwalijk nemen want ze verdient het, vindt ze. Als er een nieuwe jongen op school komt, lijkt die zich niets van de roddels over haar aan te trekken.

Lucas is net in Amsterdam komen wonen en is blij als hij Stephanie ontmoet, zijn nieuwe buurmeisje. Meteen een vriendin gemaakt! Maar de volgende dag op school gedraagt ze zich totaal anders en negeert ze hem. Hij probeert te vissen bij het vriendengroepje waarin hij op zijn eerste schooldag terechtkomt. Waarom lijkt de hele school haar te mijden? Als het tot een confrontatie komt tussen Stephanie en haar oude vrienden moet Lucas kiezen: gaat hij mee in wat iedereen over haar zegt of vertrouwt hij op zijn eigen instinct?

Mijn mening

‘Het laatste schooljaar’ heeft een goede synopsis. Het maakt je nieuwsgierig. Je bent benieuwd wat er aan de hand is. Er knaagt iets. De cover is leuk! Het heeft iets weg van de herfst.

Het tempo lag een beetje te traag voor mijn gevoel. Ik miste snelheid in de opbouw. Later in het verhaal gaat het tempo omhoog en leest het fijner.

Er wordt opgebouwd naar ‘iets’. Langzaam kreeg ik een vermoeden en daardoor werd ik bij de onthulling niet van mijn sokken geblazen. Het is wel goed bedacht en ik vind het knap dat je dit onderwerp durft te benoemen. Het wordt wel op een luchtige manier gebracht. Ik denk dat dit een mooie manier is om aandacht te vragen voor belangrijke thema’s.

Sanne Hillemans zet menselijke personages neer. Het maakt het verhaal realistisch. De personages zijn leuk en herkenbaar. Langzaam leer je Stephanie, Lucas en de vriendengroep kennen. Je gaat echt meeleven met Stephanie. Het einde van het verhaal vond ik heel leuk! Het was rond.

Het laatste schooljaar snijdt goede thema’s aan!

Benieuwd naar dit boek?

Of koop het boek via Bol.comBookspot of Bruna.

Meer lezen van Sanne Hillemans?

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen op Veronique’s Boekenhoekje? Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.


Liefs,

Veronique

Bedankt Loft Books voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Het laatste schooljaar

Auteur: Sanne Hillemans
Uitgever: Loft Books
ISBN e-book: 9789047208532 

Op zoek naar een proeflezer en/of meelezer voor je manuscript? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge