Recensie: Schimmenstad – Lynn Robin

SchimmenstadIk ben enorm fan van Lynn Robin. ‘De Schimmenwereld’-serie vind ik te gek. In deze recensie vertel ik je meer over het vijfde deel van de serie: Schimmenstad. Lees je mee?

Het verhaal van Schimmenstad

‘Schimmenstad’ gaat over Blaze. Hij is een medium en hem leerde we al kennen in ‘Schimmendans.’ Hij weet niks van een oorlog in de Schimmenwereld, maar hij merkt dat er iets mis is. De straten worden overspoeld door Wakers. Ze jagen wanhopig op Schimmen. Blaze komt Jesse tegen, een medium. Hij ontdekt dat Eli en Saffron veel hebben verzwegen. Blaze raakt verwikkeld in de strijd tussen de Necromancer, de Engel en de Verlossers. En zijn rol is misschien wel belangrijker dan ooit…

Mijn mening

De schrijfstijl van Lynn Robin is heel goed en past perfect bij dit verhaal. De fantasie van Lynn Robin is ongekend en komt in dit deel nog beter tot uiting. De details in het verhaal zijn soms gruwelijk gedetailleerd en in je hoofd vormt zich een beeld van een Schim of een Waker.

In ‘Schimmenstad’ zit veel meer actie en elk hoofdstuk sluit af met een twist. Je moet doorlezen. Dit maakt dit verhaal een pageturner vanaf pagina 1.

De voorkant van ‘Schimmenstad’ is heel mooi en past perfect in de lijn van de voorgaande boeken. Het vorm een geheel. Dat is leuk voor een serie. Wil je geen spoilers, dan zul je de hele serie moeten lezen. Het is echter wel handig om de eerdere delen te lezen. Je herkent dan namelijk de namen en de verhalen van de personages. Je kunt ‘Schimmenstad’ ook goed los lezen. Sommige personages worden namelijk ook kort uitgelegd.

Schimmenstad zit vol actie. De fantasie van Lynn Robin is ongekend!

Juiste volgorde van ‘De Schimmenwereld’-serie (klik op de titel voor mijn recensie):

  1. Schimmenlied
  2. Schimmendans
  3. Schimmenvlucht
  4. Schimmendroom
  5. Schimmenstad
  6. Schimmenstof (moet nog uitkomen)

Liefs,

Veronique

*Bedankt Lynn Robin voor dit boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

2 Replies to “Recensie: Schimmenstad – Lynn Robin”

  1. Ik ben het helemaal eens met deze review over de auteur Lynn Robin! Ook ik ben, net zoals Veronique, een hele grote fan van haar boeken. Al de boeken van Lynn Robin zijn verfrissend, zeer spannend en haar geweldige schrijfstijl moet ik wel beschrijven ‘als het kijken naar een film’; het is boeiend, gedetailleerd, vlot en van een hoge kwaliteit!

    De Schimmenwereld serie is van deel 1 tot deel 5 (deel 6 wordt helaas het laatste deel heb ik op haar website kunnen lezen (www.lynnrobin.com) supergoed; je kan gewoon niet stoppen met lezen en wilt weten hoe het gaat aflopen! Deze serie is echt een aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge