Recensie: Rechercheur De Klerck en de ongewenste dood – P. Dieudonné


Van E-Pulp Publishers kreeg ik ruim voor verschijnen (7 november 2023) de nieuwste rechercheur De Klerck! Naast de bekende rechercheur De Cock ben ik ook groot fan van deze Rotterdamse speurneus. Ik mocht Rechercheur De Klerck en de ongewenste dood al lezen en ik deel graag mijn mening met je! Lees je mee?

Het verhaal van Rechercheur De Klerck en de ongewenste dood

Op een gure najaarsavond meldt Richard Spijkers zich op het Rotterdamse hoofdbureau om te zeggen dat hij onschuldig is aan een moord gepleegd in Schiedam. Zijn collega Karin Voshart zou daar in het Julianapark met messteken om het leven zijn gebracht. Een anonieme beller beschuldigde Spijkers ervan de pleger te zijn omdat Karin hem chanteerde. Maar is er wel een moord gepleegd? De Schiedamse politie weet immers van niets. En de familie van Karin beweert dat zij in blakende gezondheid verkeert. Rechercheur De Klerck staat aan het begin van een adembenemend avontuur dat leidt tot een tragische ontdekking in een Rotterdams appartement.

Mijn mening

‘Rechercheur De Klerck en de ongewenste dood’ is alweer het negende deel in de serie. De tijd vliegt voorbij. Ik verheug me elke keer weer op een nieuw deel. In de eerste delen lijkt het nog een beetje op de boeken over De Cock (Baantjer), maar zeker in de laatste delen krijgt de serie een eigen geluid. En… eigenlijk is het niet meer te vergelijken met elkaar. Alleen maar een goed teken, want daardoor heb ik nog een detectiveserie die ik fantastisch vind.

Het verhaal is direct spannend. P. Dieudonné kan met weinig woorden veel zeggen. Elk hoofdstuk wordt afgesloten met een bommetje informatie. Hierdoor kun je eigenlijk alleen maar doorlezen. Het plot van dit negende deel zit meesterlijk in elkaar. Er zit een lekker tempo in.

Dit verhaal draait meer om het plot dan om de personages De Klerck en zijn assistent Klaver. Je krijgt wel wat te lezen over het persoonlijke leven van De Klerck en Klaver, maar de nadruk ligt op de misdaad. Ik ben benieuwd of we meer te weten komen over De Klerck en Klaver in het volgende deel.

De ontknoping van dit verhaal vond ik waanzinnig goed. Het zet je volledig op scherp. Sowieso zit er veel actie in dit verhaal. Veel meer dan ik eigenlijk gewend ben van de eerdere delen. Ik vind dat een toffe ontwikkeling. Misschien is dit negende deel wel mijn favoriet tot nu toe!

Rechercheur De Klerck en de ongewenste dood is mijn favoriet van de serie tot nu toe.

Benieuwd naar dit boek? Bestel dit boek bij o.a. Bol of Bruna of steun de lokale boekhandel!

De juiste volgorde van de boeken over Rechercheur De Klerck:

Liefs,

Veronique

Bedankt E-Pulp Publishers voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Koop je via mijn link een artikel (iets anders dan boeken mag ook) dan krijg ik een commissie! Jij merkt er niks van, maar je steunt wel Veronique’s Boekenhoekje. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Rechercheur De Klerck en de ongewenste dood

Auteur: P. Dieudonné
Uitgever: E-Pulp Publishers
ISBN paperback: 9789492715708 

Op zoek naar een proeflezer voor je verhaal? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen op Veronique’s Boekenhoekje? Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge